Με σκληρό λόγο κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη συνοδεύει την ανάρτησή του στο facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.
Μεταξύ άλλων αναφέρει πως «οι προοπτικές να τις κερδίσει (σ.σ. εκλογές) με τη νεοφιλελευθερη ατζέντα που έχει κατά νου μου φαίνονται χλωμές» ενώ γίνεται πιο σαφής λέγοντας:
«… το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κι είχε την ατυχία να καταλήξει στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε όχι μόνο δημοκρατικές περγαμηνές και σταθερά πατριωτικό προσανατολισμό αλλά και ξεκάθαρη κοινωνική ατζέντα που στόχος της ήταν να μη μείνει κανένας Έλληνας πίσω. Κάτι που χάθηκε στο δρόμο επί προεδρίας Κυριάκου.»
Διαβάστε την ανάρτησή του:
Το επιχείρημα γνωστο, τετριμμένο και αντικείμενο υπερχρησης απο πολλούς. Το επαναλαμβάνει σήμερα η Καθημερινή στο πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της. Λεει εν ολίγοις οτι για συμμετοχή στη κυβέρνηση και τα συναφή όργανα “το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει ένας πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή είναι να ζητάει κομματικές περγαμηνές απο τα κυβερνητικά στελέχη και το περιβάλλον του…η συστράτευση που απαιτείτσι αυτη τη στιγμή δεν μπορεί να ξεπερνάει διαχωριστικές γραμμές, οι οποίες πρεπει να ανήκπυν στο παρελθόν.” Παρατηρηση πρώτη: Τη σημαινει “αυτή τη στιγμη”; Την πανδημία του κορωνοιου; Είδαμε σε καμμία απο τις ευρωπαικές χώρες που επλήγησαν η πληττονται πολυ περισσότερο απο τη δική μας οι κυβερνήσεις να γράφουν τις σχηματισμένες κοινοβουλευτικές ( αρα και κομματικές) πλειοψηφίες στα παλιά τους τα παπούτσια και να ανασχηματίζονται με…δήθεν προσωπικότητες κατά το δοκούν; Πουθενα. Παρατήρηση δεύτερη: Η Ελλάδα όπως σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ είναι κοινοβουλευτικές δημοκρατίες όπου οι κυβερνήσεις σχηματίζονται μετά απο εκλογές ανάλογα με τις πλειοψηφίες που αποκτούν τα κόμματα στο κοινοβούλιο .Οι πλειοψηφίες αυτές μπορουν να ανατρέψουν τον πρωθυπουργό πράγμα που ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στα προεδρικά συστήματα ( Γαλλία η Κυπρος φερ ειπειν με διαφορές μεταξύ τους, αλλά και ΗΠΑ με προεδρικό σύστημα στην ακραία του μορφή). Παρατηρηση τρίτη: Ο πρωθυπουργός βασει του συνταγματος έχει βεβαια το δικαίωμα της επιλογής εξωκοινοβουλευτικών στελεχών για τη κυβερνηση του. Οχι όμως να αποφασίζει ότι σχεδόν το ήμισυ των κυβερνητικών στελεχών δεν έχει καμμία οργανική ( και στις περισσότερες περιπτώσεις ούτε ιδεολογική) συνάφεια με το κομμα το οποίο εξασφαλισε στον ίδιο την κυβερνητική πλειοψηφία που επεδίωξε. Αυτό συμβαίνει σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αποτελεί, κατά την άποψη μου, σαφή παραβίαση των συνταγματικών εθίμων αλλά και του πνεύματος του Συνταγματος.
Συμπέρασματικα: Αν θέλει να εφαρμόσει με τη δική του ομάδα εκείνα για τα οποία προετοιμάζει τη χώρα, η λύση είναι απλή. Συγκροτει με όλους αυτούς και αυτές που θεωρεί ικανότερους απο τα στελέχη του κόμματος στο οποίο προεδρεύει ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ και επιδιώκει να κερδίσει ξανά την πλειοψηφία. Το πείραμα θα είχε ενδιαφέρον. Πάντως οι προοπτικές να τις κερδίσει με τη νεοφιλελευθερη ατζέντα που έχει κατά νου μου φαίνονται χλωμες. Γιατι το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κι ειχε την ατυχία να καταλήξει στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε όχι μόνο δημοκρατικές περγαμηνές και σταθερα πατριωτικό προσανατολισμό αλλά και ξεκαθαρη κοινωνική ατζέντα που στόχος της ηταν να μη μείνει κανένας Ελληνας πίσω. Κατι που χαθηκε στο δρόμο επι προεδρίας Κυριακου.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2766338823644132&set=a.1414874305457264&type=3&theater
Το επιχείρημα γνωστο, τετριμμένο και αντικείμενο υπερχρησης απο πολλούς. Το επαναλαμβάνει σήμερα η Καθημερινή στο…
Gepostet von Evangelos Antonaros am Sonntag, 9. August 2020