Αντσελότι: «Η ιστορία της ομάδας μας βοηθάει να συνεχίζουμε»

Ο Ιταλός τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης Κάρλο Αντσελότι μετά την πρόκριση στον τελικό στο Παρίσι, όπου στις 28 Μαϊου θα αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, στάθηκε κυρίως στην ιστορία της «βασίλισσας», η οποία όπως χαρακτηριστικά δήλωσε είναι κάτι που τους βοηθάει να ανατρέπουν το εις βάρος τους σκορ και εν τέλει να παίρνουν τις προκρίσεις.

«Μια μεγάλη νίκη μετά από ένα μεγάλο ματς. Είμαι χαρούμενος που θα είμαστε στον τελικό στο Παρίσι απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο. Το παιχνίδι ήταν σφιχτό και καταφέραμε να βρούμε την απαραίτητη ενέργεια. Παίξαμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Όταν μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε, είχαμε και το ψυχολογικό αβαντάζ στην παράταση», σημείωσε ο Αντσελότι, ο οποίος κατέληξε: «’Ο, τι συνέβη με τη Σίτι, συνέβη και κόντρα στην Τσέλσι και στην Παρί. Αν πρέπει να εξηγήσεις γιατί, είναι η ιστορία του μεγάλου αυτού συλλόγου που μας βοηθάει να συνεχίζουμε, όταν φαίνεται ότι είμαστε χαμένοι. Αυτή μας δείχνει το δρόμο».

Η Ρεάλ στον τελικό με την Λίβερπουλ θα διεκδικήσει το 14ο τρόπαιο της ιστορίας της, ενώ η Λίβερπουλ το 7ο. Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και πριν τέσσερα χρόνια το 2018 στο Κίεβο όπου οι «Μαδριλένοι» επικράτησαν με 3-1. Η Λίβερπουλ κατέκτησε το τελευταίο της Chl την επόμενη χρονιά στην Μαδρίτη με αντίπαλο την Τότεναμ (2-0), έχοντας στο πάγκο τον Κλοπ. Ο Κάρλο Αντσελότι θα γίνει ο πρώτος προπονητής που θα βρεθεί για 5η φορά σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Στους προηγούμενους τέσσερις έχει τρεις κατακτήσεις 2 με την Μίλαν και μια με την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ έχασε και ένα τελικό με την Μίλαν.