Αντώνης Κοτσακάς: Τι προβλέπει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαγραφές (Video)

Αντώνης Κοτσακάς: Τι προβλέπει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαγραφές (Video)

Τα βήματα που προβλέπονται από το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία για τις διαγραφές μελών και στελεχών του κόμματος, ανέλυσε στο Action24 ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Αντώνης Κοτσακάς, με αφορμή την παραπομπή τεσσάρων στελεχών στην Επιτροπή από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Διαβάστε επίσης: Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Παραπέμπονται προς διαγραφή Φίλης, Σκουρλέτης, Βίτσας – Τι απαντούν (Video)

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός κόμματος έθεσε ο Κασσελάκης τους Σκουρλέτη, Φίλη και Βίτσα

Ο Αντώνης Κοτσακάς ανέλυσε τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις βάσει του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτον, όταν γίνει μία καταγγελία εναντίον στελέχους ή μέλους, οποιουδήποτε που είναι οργανικά ενταγμένος στο ΣΥΡΙΖΑ, η Επιτροπή Δεοντολογίας επιλαμβάνεται του θέματος.

Δεύτερον, ορίζεται Τριμελές Γραφείο το οποίο προχωρά την προδιαδικασία, μιλώντας με τον καταγγέλλοντα και τον καταγγελόμενο. Σημειώνεται ότι ο καθένας έχει δυνατότητα να προτείνει δύο-τρεις μάρτυρες αν χρειάζεται.

Τρίτον, ακολουθεί η εισήγηση του Τριμελούς Γραφείου στην Ολομέλεια της Επιτροπής για το τι βήματα πρέπει να ακολουθηθούν, το είδος της ποινής (εάν αυτή πρέπει να επιβληθεί».

Ο Αντώνης Κοτσακάς επεσήμανε ότι για να εγκριθεί μία ποινή από την Επιτροπή Δεοντολογίας απαιτείται ειδική πλειοψηφία δύο τρίτων, δηλαδή να την εγκρίνουν τα 10 από τα 15 μέλη της.

«Στην προκειμένη περίπτωση, καλώς ή κακώς έχουν γίνει κάποιες καταγγελίες. Την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουμε. Όταν πρόκειται να επιβληθεί αυστηρή ποινή (όχι π.χ. παρατήρηση ή αναφορά) όπως η αναστολή ιδιότητας για κάποιους μήνες ως ένα χρόνο ή διαγραφή», επεσήμανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος.

Παράλληλα, εξήγησε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας είναι το μόνο όργανο που έχει εκλεγεί από το Συνέδριο του κόμματος ενώ η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξελέγη περιφερειακά, με κάθε περιφέρεια να εκλέγει τα στελέχη που της αντιστοιχούσαν. «Από το Συνέδριο εκλέχθηκε μόνο η Επιτροπή Δεοντολογίας. Κατά συνέπεια, η Επιτροπή Δεοντολογίας απολογείται μόνο στο Συνέδριο, θέλω αυτό να είναι σαφές».

Διευκρίνισε ωστόσο ότι σε περίπτωση που αυτοβούλως ο ελεγχόμενος παραιτηθεί, αποχωρήσει από το κόμμα πριν την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, η διαδικασία αίρεται.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter