Αντονί Μαρσιάλ: Το χρυσό «deal» με την ΑΕΚ και το ποδοσφαιρικό ταξίδι μέχρι το Μάντσεστερ (Videos)

Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είναι ο Αντονί Μαρσιάλ. Η «Ένωση» κατάφερε να στρέψει τα φώτα πάνω της στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου φέρνοντας στην Ελλάδα τον 29χρονο επιθετικό με σχεδόν δεκαετή καριέρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Γάλλος επιθετικός αναμένεται το βράδυ της Τετάρτης στο «Ελ. Βενιζέλος» ώστε να περάσει τις απαραίτητες εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθλητικού Τύπου, θα λαμβάνει 3,5 εκατ. ευρώ ετησίως για τρία χρόνια, σε ένα deal που θα ξεπεράσει συνολικά τα 10 εκατ. ευρώ. 

Έχοντας προσθέσει τον Φραντζί Πιερό στη γραμμή κρούσης, ο οποίος μάλιστα έκανε ντεμπούτο με γκολ απέναντι στον Βόλο, η ΑΕΚ δεν σταμάτησε να αναζητά μία μεταγραφή – έκπληξη, όπως του Λαμέλα. Μπορεί οι διαπραγματεύσεις με τον Φοφανά να μην προχώρησαν, ωστόσο η ιστορία με τον Αντονί Μαρσιάλ είχε αίσιο τέλος, με τον Ματίας Αλμέιδα να προσθέτει στο ρόστερ έναν ποδοσφαιριστή με περισσότερες από 300 συμμετοχές και 90 γκολ στην Premier League.

Διαβάστε σχετικά: ΑΕΚ – Βόλος 2-0: Ο Πιερό συστήθηκε με γκολ, η Ενωση στη κορυφή (Videos)

O Μαρσιάλ έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λυόν τον Δεκέμβριο του 2012 σε ματς με τη Χάποελ για το Europa League. Έξι μήνες αργότερα υπέγραψε συμβόλαιο με τη Μονακό, όπου σημείωσε 15 γκολ σε 70 συμμετοχές, παίρνοντας το εισιτήριο για την Premier League.

Anthony Martial - Goodbye.

To 2015 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δαπάνησε 60 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Μαρσιάλ, ο οποίος καλά καλά δεν είχε κλείσει τα 20 του χρόνια. Στα σχεδόν δέκα χρόνια που αποτέλεσε μέλος των «Κόκκινων Διαβόλων» υπήρξαν διαστήματα δόξας, με τον Γάλλο φορ να σκοράρει και να επευφημείται από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Φυσικά υπήρξαν και τα αντίστοιχα που άγγιζαν το ναδίρ, όπως η κόντρα με τον Μουρίνιο, το διάστημα με τους συνεχείς τραυματισμούς και συνολικά η πορεία της Γιουνάιτεντ η οποία αναζητά –χωρίς επιτυχία- τον τρόπο ώστε να επιστρέψει στην κορυφή, έπειτα από το αντίο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από τους πάγκους πριν 12 χρόνια…

Φορώντας τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, ο Μαρσιάλ σκόραρε 90 φορές και μοίρασε 47 ασίστ. Τα περισσότερα τρόπαια που κατέκτησε στην καριέρα του προέρχονται από τη διετία 2016-18. Τότε κατέκτησε το Europa League, το FA Cup, το Super Cup και το League Cup. Το 2021 ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Γαλλίας που στέφθηκε νικήτρια στο Nations League ενώ το τελευταίο του τρόπαιο με τη Γιουνάιτεντ ήρθε το 2023 (League Cup).

Διαβάστε επίσης

Έγινε το μπαμ, στην AEK για 3 χρόνια ο Μαρσιάλ!

Champions League: Σούπερ Λίβερπουλ, δύσκολα η Ρεάλ, ισοπεδωτική Μπάγερν 9-2 τη Ντιναμό!

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στο Documento: «Αν μου κλείσεις τη ράμπα, θα πηδήξω σαν τον Τεντόγλου»