Αντονί Μαρσιάλ: Μεγάλο όνομα τεραστίο στοίχημα – Η ΑΕΚ πήρε το ρίσκο και έκανε δικό της τον Γάλλο σέντερ φορ

Αντονί Μαρσιάλ: Μεγάλο όνομα τεραστίο στοίχημα – Η ΑΕΚ πήρε το ρίσκο και έκανε δικό της τον Γάλλο σέντερ φορ

Στις 3 Δεκεμβρίου του 2023 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δοκιμαζόταν στο Σεντ Τζέιμς Παρκ κόντρα στη φορμαρισμένη Νιουκάστλ για το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Τεν Χάαγκ υποφέρει από την πίεση των «ανθρακωρύχων» αλλά αντέχει. Μέχρι το 55ο λεπτό, όμως. Τότε οι γηπεδούχοι ανοίγουν το σκορ και ο Ολλανδός τεχνικός προχωράει άμεσα σε δύο αλλαγές. Μέσα οι Αντονι, Χόιλουντ κι έξω οι Μαρσιάλ και Ράσφορντ, με τον κόουτς να είναι έξαλλος με τον Γάλλο σέντερ φορ για τη σχεδόν αδιάφορη παρουσία του στο παιχνίδι, παρά τις συνεχείς οδηγίες που του έδινε.

Την επόμενη αγωνιστική η Γιουνάιτεντ αντιμετώπισε την Μπόρνμουθ στο Ολντ Τράφορντ και υπέστη βαριά ήττα 0-3. Ο Αντονί Μαρσιάλ ξεκίνησε βασικός αλλά ήταν και πάλι άφαντος. Αντικαταστάθηκε από τον Χόλιουντ στο 56΄ κι αυτό έμελλε να ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με τους «κόκκινους διαβόλους», έχοντας συμπληρώσει πάνω από τρία χρόνια χωρίς να παίξει ολόκληρο σε 90λεπτο στην Πρέμιερ! Στη συνέχεια ο Τεν Χάαγκ τον είχε μεταξύ πάγκου κι εξέδρας ώσπου ο Γάλλος τραυματίστηκε και στις 23 Ιανουαρίου του 2024 χειρουργήθηκε στη βουβωνική χώρα κι έμεινε εκτός δράσης για τρεις μήνες. Επανήλθε στις προπονήσεις τέλος Απριλίου αλλά ο Τεν Χάαγκ τον ενημέρωσε πως δεν τον υπολογίζει.

 

Περιμένοντας μάταια τους Αραβες

Η διοίκηση θέλησε πάντως να του ανανεώσει το συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο ώστε να μη φύγει ελεύθερος και να μπορέσει να πάρει κάποια χρήματα, αλλά ο Γάλλος δεν δέχτηκε. Από τότε έψαχνε να βρει ομάδα αλλά δεν στάθηκε εφικτό. Οι προτάσεις που περίμενε δεν τον ικανοποιούσαν, ενώ οι Αραβες δεν ασχολήθηκαν μαζί του, λόγω και των πολλών τραυματισμών που είχε.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Μαρσιάλ ταξίδεψε στη Βραζιλία για να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του στη Φλαμένγκο αλλά σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ τόσο το ιστορικό των τραυματισμών του 29χρονου άσου όσο κυρίως οι υπέρογκες οικονομικές του απαιτήσεις οδήγησαν τη μεταγραφή σε ναυάγιο. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ημερών, ο Μαρσιάλ ζητούσε μεταξύ άλλων από τον βραζιλιάνικο σύλλογο 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο σε κλειστό τριετές συμβόλαιο! Πριν από μια εβδομάδα λέγεται ότι κατέθεσε και πρόταση για τριετές συμβόλαιο αντί 10 εκατ. ευρώ η Φενερμπαχτσέ.

Ευτυχώς γι’ αυτόν, βρέθηκε η ΑΕΚ να του δώσει χείρα βοηθείας με ηγεμονικό τριετές συμβόλαιο για τα δεδομένα του «δικεφάλου» (σχεδόν 3 εκατ. ευρώ ετησίως). Ενδεικτικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι μπροστά στον κίνδυνο να μείνει χωρίς ομάδα για ακόμη τέσσερις μήνες, ο Μαρσιάλ κατέβασε κι άλλο τις απαιτήσεις του (αρχικά έψαχνε ομάδα που θα του έδινε 10 εκατ. τον χρόνο, δεν βρήκε, τα περιθώρια στένευαν, ζήτησε 4 από τη Φλαμένγκο για να πέσει τελικά στα 3 εκατ. με την ΑΕΚ). Χρήματα που η διοίκηση του πρόσφερε με την ελπίδα ότι έστω και στα 29 χρόνια του ο Γάλλος θα μπορέσει να κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα του.

Ο Αντονί Μαρσιάλ έκανε το μεγάλο άλμα το καλοκαίρι του 2015 όταν τον αγόρασε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Μονακό αντί 60 εκατ. ευρώ. Σέντερ φορ που μπορεί να παίξει και περιφερειακός αλλά κυρίως στο αριστερό άκρο, με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, δύσκολα του παίρνεις την μπάλα, βλέπει γήπεδο αλλά είναι και παίκτης που δεν βγάζει ένταση στο παιχνίδι του ακόμη κι αν πέφτουν κορμιά στο γήπεδο, πράγμα που εκνεύριζε πάντα προπονητές και οπαδούς της ομάδας του. Στα συν του οι πλούσιες εμπειρίες στην καριέρα του, στα πλην οι συχνοί τραυματισμοί του. Σίγουρα αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τη φετινή ΑΕΚ, που συν τοις άλλοις δεν έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και τα ματς και η κούραση θα είναι πολύ μικρότερα για τον Γάλλο.

 

Μεταξύ πάγκου και εξέδρας

Στην Πρέμιερ Λιγκ έκανε ιδανικό ξεκίνημα αλλά όταν ξεκίνησαν οι τραυματισμοί άρχισε να χάνει έδαφος και από τη σεζόν 2020-21 είχε φθίνουσα πορεία, φτάνοντας σε σημείο να κινείται πιο πολύ μεταξύ πάγκου κι εξέδρας. Τι κι αν τα δύο πρώτα χρόνια του στην Αγγλία τόσο ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον όσο και ο προπονητής της Μάντσεστερ Λουίς φαν Χάαλ έπλεκαν το εγκώμιό του; Ο Μαρσιάλ δεν έφτασε ποτέ στο επίπεδο που όλοι πίστευαν, γιατί, όπως έγραφαν το βρετανικά Μέσα, «η σκληρή δουλειά στις προπονήσεις δεν ήταν ποτέ το δυνατό του σημείο».

Τη σεζόν 2022-23 δόθηκε δανεικός στη Σεβίλλη αλλά ήταν σαν να μην πήγε ποτέ. Είχε όλες κι όλες εννιά συμμετοχές, χωρίς γκολ. Στη Γιουνάιτεντ κατέγραψε συνολικά 317 ματς έχοντας 90 γκολ. Με την εθνική Γαλλίας είχε 40 εμφανίσεις και τελευταία φορά που αγωνίστηκε ήταν το 2021 ως αλλαγή σε δύο ματς των προκριματικών του Μουντιάλ 2022. Επαιξε και σαν αλλαγή σε δύο ματς ομίλου στην τελική φάση του Euro 2016.

Διαβάστε επίσης:

Politico: Έστειλαν φάκελο με σφαίρα στον Φίτσο τέσσερις μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας

Σπάνια κοινή δήλωση ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Ιράκ και Ιορδανίας: «Το Ισραήλ ωθεί την περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο»

Κρεμλίνο: Ολέθριο σφάλμα το σχέδιο Ζελένσκι για εξαναγκασμό της Ρωσίας σε ειρήνη – Συνεχίζεται η ρωσική προέλαση στα ανατολικά

Ευρώπη: Το αποικιοκρατικό παρελθόν και το δουλεμπόριο ευθύνονται για τις ανισότητες ακόμα και σήμερα – Έκθεση

Λίβανος: Πώς η «καταστροφική αποτυχία» των ΗΠΑ ενθάρρυνε την επίθεση του Ισραήλ

Κεντρική Τράπεζα και κυβέρνηση Μπαρνιέ προετοιμάζουν το έδαφος για μέτρα λιτότητας στη Γαλλία

«Διπλή» επίδειξη δύναμης από Κίνα σε Μέση Ανατολή και Ειρηνικό – Το Πεκίνο δηλώνει παρών στη παγκόσμια σκακιέρα

Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ βόρεια της Βηρυτού – Σχεδόν 500.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι

El Pais: «Ο Σάντσεθ υποστηρίζει το σχέδιο Ντράγκι και ποντάρει στα ευρωομόλογα»

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter