Αντιπολιτευτικό τέλµα

Αντιπολιτευτικό τέλµα

Πρώτα οι έντεκα, µετά οι οκτώ και εσχάτως ο πούρος «καραµανλικός» Γιώργος Βλάχος. Μέλη της ΚΟ της Ν∆, αντιλαµβανόµενα το αντιπολιτευτικό κενό και τη δηµοσκοπική καθίζηση του κόµµατος, αναλαµβάνουν κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για να εκφράσουν την κοινωνική αγανάκτηση που εισπράττουν στις περιφέρειές τους. Αρχικά η ερώτηση για τους «απροστάτευτους δανειολήπτες» θορύβησε το Μέγαρο Μαξίµου, µε αποτέλεσµα να επιστρατευτούν υπουργικά «µασάζ», τραπεζώµατα, αλλά και η διαγραφή Σαλµά προκειµένου να σβήσουν άρον άρον οι εσωκοµµατικές φλόγες.

Στη συνέχεια ήρθε η ερώτηση στους Αδωνη Γεωργιάδη και Νίκη Κεραµέως για την επέκταση της απαλλαγής από τη συµµετοχή στα συνταγογραφούµενα φάρµακα, συµπεριλαµβάνοντας όσους συνταξιούχους πληρούν τα ηλικιακά και εισοδηµατικά κριτήρια των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ. Τελευταίο «χτύπηµα» αυτό του Γ. Βλάχου, ο οποίος επανήλθε στο µείζον ζήτηµα των «κόκκινων» δανείων που ταλανίζει 2,2 εκατ. δανειολήπτες, καλώντας τον Κωστή Χατζηδάκη να έρθει στην ολοµέλεια της Βουλής για να δώσει απαντήσεις µε όρους φυσικής παρουσίας και πλήρους δηµοσιότητας. Αντί δηλαδή η αντιπολιτευτική επικαιρότητα να παράγεται από την ίδια την αντιπολίτευση, παίρνει σάρκα και οστά από τη συµπολίτευση.

Το αντιπολιτευτικό τέλµα είναι η αιτία που ανάγεται σε µείζον ζήτηµα η χρήση των µέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου από τα κοινοβουλευτικά στελέχη της πλειοψηφίας, αφού ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αδυνατούν να βρουν στοιχειώδη πολιτικό βηµατισµό, όντας σε διαρκή εσωκοµµατική περιδίνηση. Το καλό σενάριο θέλει αυτή την επικίνδυνη συνθήκη για το πολιτικό σκηνικό να είναι παροδική. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως προέβλεπε έµπειρος κοινοβουλευτικός που µόνο προοδευτικός δεν είναι, η ενίσχυση της αποχής και της άκρας ∆εξιάς στις επόµενες κάλπες πρέπει να θεωρούνται δεδοµένες.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter