Αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – «Δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία, όχι για στρατό και αστυνομία»

Αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – «Δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία, όχι για στρατό και αστυνομία»
Συγκέντρωση και πορεία αριστερών οργανώσεων για την αντιπολεμική, αντιμιλιταριστική, αντιιμπεριαλιστική μέρα δράσης, το Σάββατο 17 Απριλίου 2021. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Σε εξέλιξη βρίσκονται δυναμικές διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από αριστερές οργανώσεις, συλλογικότητες, φοιτητές και φαντάρους στο πλαίσιο πανελλαδικής ημέρας αντιπολεμικής, αντιμιλιταριστικής και αντιιμπεριαλιστικής δράσης ενώ κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις.

«Εκεί βομβαρδισμένοι, εδώ φυλακισμένοι, οι μετανάστες είναι της Γης οι κολασμένοι» και «Δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία, όχι για στρατό και αστυνομία» φωνάζουν άνθρωποι όλων των ηλικιών στην πρωτεύουσα, που πραγματοποιούν πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

«Αγώνας για ειρήνη και ελευθερία – Στοπ στα πολεμικά σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίο» γράφει το πανό των οργανώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ-νΚΑ. «Να μη γίνει η χώρα ορμητήριο των φονιάδων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ- Έξω οι βάσεις, οι στόλοι και τα αεροπλανοφόρα – Φιλία και αλληλεγγύη με τους γείτονες μας» το πανό του ΚΚΕ (μ-λ).

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν επίσης να αποσυρθεί η αύξηση της στρατιωτικής θητείας και καλούν σε αγώνα για τη μείωσή της, αντιτίθενται στην αναδιάρθρωση της Εθνοφυλακής και στη δράση ταγμάτων Εθνοφυλακής στις πόλεις, όπως και στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και τις προσλήψεις μισθοφόρων στρατιωτών.

Στη Θεσσαλονίκη οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Λευκού πύργου και συνέχισαν προς στο άγαλμα Βενιζέλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter