Αντικρουόμενες πληροφορίες για τη φωτιά στην Ύδρα: Το λιμενικό δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες της πυροσβεστικής

Αντικρουόμενες πληροφορίες για τη φωτιά στην Ύδρα: Το λιμενικό δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες της πυροσβεστικής

Οργή έχουν προκαλέσει στην Υδρα τα πυροτεχνήματα που φέρεται να πέταξαν άτομα, τα οποία επέβαιναν στο σκάφος «Περσεφόνη», με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά το βράδυ της Παρασκευής στο μοναδικό πευκοδάσος του νησιού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος είχε ζητήσει από το λιμενικό στίγματα και στοιχεία όλων των σκαφών που βρίσκονταν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή της Ύδρας και εξετάζουν το υλικό από τα βίντεο.

Η πυροσβεστική στη συνέχεια εξέτασε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η πυρκαγιά ξεκίνησε από πυροτεχνήματα που πυροδοτήθηκαν από το «Περσεφόνη» που έπλεε στην περιοχή. Το επίμαχο σκάφος κατέπλευσε στις 16:35 στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documentonews.gr στην Λιμενάρχη Ύδρας κατέθεσαν τρία άτομα. Και οι τρεις είπαν και ότι είδαν την πυρκαγιά. Όταν ερωτήθηκαν ποιο σκάφος ήταν εκεί κοντά, απάντησαν ότι ήταν το «Περσεφόνη». Χωρίς όμως να πουν ότι τα άτομα που επέβαιναν στο σκάφος προκάλεσε την πυρκαγιά. Δεν είχαν δηλαδή κάποιο στοιχείο που να συνδέει απαραίτητα το «Περσεφόνη» με τις φωτοβολίδες και την πυρκαγιά.

Η Λιμενάρχης μιλώντας στον αξιωματικό της πυροσβεστικής τόνισε αυτή λεπτομέρεια. Είπε ότι ναι μεν ήταν εκεί το συγκεκριμένο σκάφος αλλά δε υπάρχει μαρτυρία πέραν αυτού. Που να συνδέει σκάφος με πυρκαγιά.

Ο προϊστάμενος της ΔΑΕΕ, το προσπέρασε αυτό και απευθυνόμενος στην Εισαγγελέα είπε ότι τα άτομα που επέβαιναν στο σκάφος έβαλαν την φωτιά. Χωρίς να έχει κάποιο στοιχείο παραπάνω από όσα του είχε δώσει το ΛΣ.

Η Εισαγγελέας διέταξε την σύλληψη όλου του πληρώματος. Μέχρι και ο καμαρωτός… και κατασχέθηκε το πλοίο. Όσον αφορά τους δράστες -φυσικοί αυτουργοί που νοίκιασαν το σκάφος και έριξαν τις φωτοβολίδες- δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν έχουν ήδη φύγει για Καζακστάν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή στην περιοχή είχε ένδειξη «4», κάτι που καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε χρήση πυρός, σύμφωνα με τη πυροσβεστική διάταξη 9 του 2024. Η φωτιά τέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου υπό έλεγχο.

Διαβάστε επίσης

Νύχτα κόλασης: Καίγονται σπίτια στην Ηλεία – Τεράστιο το μέτωπο στην Πηνεία – Νεκρός 55χρονος στη Μυρτιά – Τραυματίας πυροσβέστης

Ξημερώνει νέα εποχή λιτότητας – Tα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα πληρώσει η ελληνική κοινωνία

Σε επιφυλακή για πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ – Ξεκίνησαν οι οι πρώτες διεργασίες του προοδευτικού κόσμου

Τα βαφτίσια, ο Δημητριάδης και ο Μυλωνάκης

Απόστολος Λύτρας: Καταθέτει τις επόμενες ημέρες αίτημα αποφυλάκισης (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter