Αντιδρούν οι υγειονομικοί στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών – Μεγάλες κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία της χώρας

Έντονες είναι οι αντιδράσεις πανελλαδικά των υγειονομικών στα νοσοκομεία της χώρας στην αναστολή εργασίας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση πραγματοποιώντας μεγάλες κινητοποιήσεις. Σήμερα το πρωί πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις των υγειονομικών έξω από νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, ενώ αύριο έχει προκηρυχτεί στάση εργασίας (10 π.μ.-3 μ.μ.), στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν και συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη, στις κατά τόπους Υ.ΠΕ. και σε πύλες των νοσοκομείων στην υπόλοιπη χώρα.

Υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στο προαύλιο χώρο τόσο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» όσο και του νοσοκομείο «Λαϊκό» αντιδρώντας στο μέτρο της υποχρεωτικότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Από την συγκέντρωση στο Λαϊκό

 

Από την συγκέντρωση στον Ευαγγελισμό

Κινητοποίηση και στο Νοσοκομείο Λαμίας

Στην είσοδο του νοσοκομείου της Λαμίας συγκεντρώθηκαν και οι εργαζόμενοι του ιδρύματος.

«Φτάσαμε στο σημείο να βγάζουμε σε αναστολή εργασίας ανθρώπους που επί ενάμιση χρόνο έδωσαν μεγάλη μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Στο πρώτο και το δεύτερο κύμα της πανδημίας μάς χειροκροτούσαν, τώρα είμαστε επικίνδυνοι και μας στέλνουν στα σπίτια μας» επισημαίνει ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Βαγγέλης Οικονόμου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΠΑΓΝΗ

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο Ηράκλειο όπου ανεμβολίαστοι υγειονομικοί βρίσκονται έξω από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Όπως έχει γράψει το cretapost, μέχρι χθες το μεσημέρι στο ΠΑΓΝΗ ήταν 146 συνολικά άτομα ανεμβολίαστα τα οποία σήμερα θα έβλεπαν την πόρτα της… εξόδου.

Κατάληψη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Στο χώρο του Βοστάνειου Νοσοκομείου συγκεντρώθηκαν από τις 8 το πρωί γιατροί και νοσηλευτές οι οποίοι είναι κατά της υποχρεωτικότητας στου εμβολιασμού. Από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου μπαίνουν σε αναστολή εργασίας 35 υγειονομικοί του Βοστάνειου Νοσοκομείου στη Λέσβο, κυρίως νοσηλευτές αλλά και 6 γιατροί, σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι υγειονομικοί προχώρησαν σε κατάληψη του γραφείου Διοικητή και Προσωπικού για να μην επιδοθούν οι φάκελοι που τους θέτει σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης δεν συμμετέχει στην κινητοποίηση καθώς όπως επισημαίνει «προέχει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που διαμορφώνεται».

Έπιασαν κανονικά δουλειά οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο Γεννηματά της Θεσσαλονίκης

Την ίδια ώρα, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κατήγγειλε ότι ανεμβολιαστοι εργαζόμενοι σήμερα έπιασαν κανονικά δουλειά, μπήκαν στα τμήματα τους, ενώ τόνισε ότι κάποιους τους πήραν και τηλέφωνο από εχθές το βράδυ οι προϊστάμενοι των τμημάτων για να προσέλθουν στην εργασία τους, καθώς δεν… βγαίνει το πρόγραμμα!

«Δεν υπάρχει αναστολή, στα προγράμματα εμφανίζονται τα ονόματα των ανεμβολίαστων εργαζομένων. Ο Διοικητής μας είπε ότι όσοι δεν είναι εμβολιασμενοι δεν θα δουλέψουν, θα πάρουν ένα χαρτί από το τμήμα προσωπικού, όμως ούτε αυτοί ξέρουν κάτι», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Γεννηματά».

Και πρόσθεσε: «Εκτός από αυτό, ο διοικητής μας είπε ότι ακόμη και σήμερα οι ανεμβολίαστοι μπορούν να πάνε να εμβολιαστούν -ενώ από σήμερα ισχύει ο νόμος της κυβέρνησης-, ότι όποιος κάνει μονοδοσικό, έρχεται μετά από 14 ημέρες, ενώ όποιος κάνει τα άλλα μετά από 1,5 μήνα άρα η κυβέρνηση έχει αναστείλει αυτό που μόνη της ψήφισε». Σημειωτέον, όπως επισήμανε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων, στο «Γεννηματάς» δεν έχουν εμβολιαστεί περίπου 60-70 εργαζόμενοι.