Αντίδραση νηπιαγωγών μετά από περιστατικό λιποθυμίας – Να μπει δεύτερη νηπιαγωγός σε κάθε τάξη

Αντίδραση νηπιαγωγών μετά από περιστατικό λιποθυμίας – Να μπει δεύτερη νηπιαγωγός σε κάθε τάξη

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών (ΠΑΣΑΝ), μετά το περιστατικό λιποθυμίας νηπιαγωγού στον Πύργο κατά την διάρκεια μαθήματος, απέστειλε επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας, στην οποία ζητά την τοποθέτηση δεύτερου Νηπιαγωγού σε κάθε τάξη, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου γίνεται επίσης αναφορά για την κατάσταση που επικρατεί σε χιλιάδες νηπιαγωγεία, όπου σε μία τάξη φοιτούν μέχρι και 25 παιδιά με μόνο μία εκπαιδευτικό να έχει την επίβλεψή τους, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος ενημερώθηκε σχετικά με την λιποθυμία συναδέλφου Νηπιαγωγού σε μονοθέσιο Νηπιαγωγείο του Πύργου, λίγες ημέρες πριν.

Η συνάδελφος, που ευτυχώς είναι πλέον καλά στην υγεία της, για καλή της τύχη ανευρέθει σύντομα από γονέα στο χώρο του σχολείου, χωρίς ωστόσο τις αισθήσεις της και με έντρομους μαθητές επάνω της.

Το τραγικό περιστατικό, φέρνει στην επιφάνεια όλα όσα εδώ και καιρό ο κλάδος μας βροντοφωνάζει και για όλα όσα προειδοποιεί, αλλά δυστυχώς δεν εισακούγονται.

Χιλιάδες Νηπιαγωγεία, με στοιβαγμένους 25 μαθητές και με μια εκπαιδευτικό χωρίς ούτε ένα πεντάλεπτο διάλειμμα, άθλιες συνθήκες εργασίας, ευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και πάνω απ’ όλα κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα για τους ίδιους τους μαθητές μας είναι λίγες μόνο από τις πραγματικές συνθήκες στις οποίες ως εκπαιδευτικοί καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε.

Ως ΠΑΣΑΝ αρχικά ευχόμαστε καλή ανάρρωση στην συνάδελφο και ταυτόχρονα θέτουμε τα ερωτήματα:

– Πόσο ακόμα θα είμαστε εγκαταλελειμμένοι στην τύχη μας;

– Ποτέ επιτέλους θα αποφασιστεί η παροχή δεύτερης Εκπαιδευτικού στις τάξεις μας, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα;

-Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν κι εμείς βρεθούμε στην θέση της συναδέλφου με μια χειρότερη έκβαση για όλους;

Ως σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών κρούουμε για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούμε για την κατάσταση η οποία πλέον έχει φτάσει σε απροχώρητο σημείο, ενώ ταυτόχρονα εκφράζουμε την εντονότατη ανησυχία μας για το τι μέλει γενέσθαι- ειδικά μετά το πρόσφατο αυτό δυσάρεστο περιστατικό.

Ο ΠΑΣΑΝ ζητά την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος για τοποθέτηση δεύτερης Νηπιαγωγού σε κάθε τάξη κάθε Νηπιαγωγείου της χώρας ώστε αφενός να διασφαλίζεται η ασφάλεια η δική μας όσο και των μαθητών μας και αφετέρου να είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε επαρκώς και επιτυχώς το εκπαιδευτικό μας έργο!!!»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter