Αντιδράσεις στην Ιταλία από την απόφαση να ονομαστεί το αεροδρόμιο του Μιλάνου με το όνομα του Μπερλουσκόνι

Αντιδράσεις στην Ιταλία από την απόφαση να ονομαστεί το αεροδρόμιο του Μιλάνου με το όνομα του Μπερλουσκόνι

Η απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να μετονομάσει το κύριο αεροδρόμιο του Μιλάνου σε αεροδρόμιο με το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι προκάλεσε κατακραυγή στην Ιταλία.

Μια αίτηση που ξεκίνησε από την αριστερή ομάδα Νέοι Δημοκράτες της Λομβαρδίας, ζητώντας από τις αρχές να το ξανασκεφτούν, έφτασε τη Δευτέρα να έχει περισσότερες από 16.000 υπογραφές, καθώς στελέχη της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν την πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Ο Μπερλουσκόνι, αμφιλεγόμενος πρώην ηγέτης της Ιταλίας που πέθανε πέρυσι, αποδεικνύεται ικανός να βασανίζει τους εχθρούς του ακόμη και από τον τάφο.

Η καταιγίδα ξεκίνησε την Παρασκευή αφού ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Ματέο Σαλβίνι ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη νότια Ιταλία ότι η εθνική αρχή πολιτικής αεροπορίας ENAC ενέκρινε αίτημα της περιφέρειας της Λομβαρδίας να μετονομαστεί το αεροδρόμιο Μαλπένσα προς τιμήν του Μπερλουσκόνι.

«Η τελική απόφαση ανήκει στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και είμαι έτοιμος να βάλω την τελευταία υπογραφή, με υπερηφάνεια και συγκίνηση», έγραψε αργότερα ο Σαλβίνι στο Χ. «Στη μνήμη του φίλου μου Σίλβιο, ενός σπουδαίου επιχειρηματία, ενός σπουδαίου Μιλανέζου και ενός σπουδαίου Ιταλού. Πάντα μαζί μας».

 

Η ανακοίνωση του Σαλβίνι προκάλεσε αντιδράσεις από τα κόμματα και τις ομάδες της αντιπολίτευσης που αντιτίθενται στην ονομασία ενός από τους σημαντικότερους διεθνείς κόμβους της Ιταλίας με το όνομα μιας τόσο αμφιλεγόμενης προσωπικότητας. Ο Μπερλουσκόνι είχε καταδικαστεί για φορολογική απάτη και είχε εμπλακεί σε πολυάριθμες νομικές διαμάχες και σεξουαλικά σκάνδαλα όλα αυτά τα χρόνια.

«Στην Ιταλία περάσαμε από το να ονομάζουμε αεροδρόμια με το όνομα των [δικαστών κατά της μαφίας της δεκαετίας 1980-1990 Τζιοβάνι] Φαλκόνε και [Πάολο] Μπορσελίνο στον Μπερλουσκόνι, από κάποιον που πολέμησε τη μαφία σε κάποιον που για χρόνια ντρόπιασε την Ιταλία στον κόσμο», έγραψε ο ηγέτης του Κινήματος 5 Αστέρων στη Λομβαρδία, Νίκολα Ντι Μάρκο, σε ανάρτησή του στο Facebook. Υποστήριξε ότι η ονομασία του αεροδρομίου με το όνομα του Μπερλουσκόνι είναι «σημάδι της πλήρους αποσύνθεσης των ιταλικών θεσμών».

«Γιατί το αεροδρόμιο; Κατά τη γνώμη μου, δεν τον δικαιώνει. Γιατί να μην του αφιερώσετε ένα κέντρο μασάζ με ευτυχισμένο τέλος;». Η Γκρέτα Κογκότι, αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Μπιέλα -που βρίσκεται 70 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο- και μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook.

Διαβάστε επίσης:

Μαρίν Λεπέν: Ξεκινά έρευνα για διαφθορά για παράνομη χρηματοδότηση

Ζαχάροβα: Το νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο επλήγη από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Ουκρανία

Η σφαγή στη Γάζα συνεχίζεται: «Σοκαρισμένος» ο ΟΗΕ από τις νέες εντολές εκκένωσης του Ισραήλ

Παρίσι: Ο δήμος λέει «όχι» στην εξέδρα του Σηκουάνα για τα ιπτάμενα ταξί στους Ολυμπιακούς Αγώνες (Video)

Τζο Μπάιντεν: Αυτοί είναι οι Δημοκρατικοί που θέλουν να αποσυρθεί – Οι παρασκηνιακές διεργασίες

Γαλλία: Ο Μακρόν ελπίζει σε μια νέα «κεντρώα» πλειοψηφία διασπώντας την Αριστερά;

Politico: Ο Βίκτορ Όρμπαν αυτοανακηρύσσεται προκλητικά «πρόεδρος της Ευρώπης»!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter