Αντιδράσεις για τη συμμετοχή Μπαρντελά, συνοδοιπόρου της Λεπέν σε φόρουμ για τη Δημοκρατία στην Αθήνα

Αντιδράσεις για τη συμμετοχή Μπαρντελά, συνοδοιπόρου της Λεπέν σε φόρουμ για τη Δημοκρατία στην Αθήνα

Η συμμετοχή του βασικού στελέχους της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά, συνοδοιπόρου της Μαρίν Λεπέν, και επικεφαλής της ακροδεξιάς ομάδας Πατριώτες για την Ευρώπη, σε εκδήλωση στην Αθήνα για τη δημοκρατία στην ΕΕ, προκάλεσε αντιδράσεις από το χώρο της Αριστεράς.

Ο Μπαρντελά επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού της Γαλλίας και πρόεδρος της νεοσύστατης ομάδας Πατριώτες για την Ευρώπη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κλήθηκε να μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει την Πέμπτη το Φόρουμ Δημοκρατίας της Αθήνας.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής και υποψήφιος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φαραντούρης σχολίασε ότι ο Μπαρντελά ασπάζεται μια ιδεολογία που έχει στον πυρήνα της τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό.

«Ως υποψήφιος πρωθυπουργός της Γαλλίας με τη Λεπέν και νυν ευρωβουλευτής, υποστηρίζει μια φοβική Ευρώπη σε μια διαιρεμένη κοινωνία. Συγκρουόμαστε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως εκπρόσωποι δύο διαφορετικών κόσμων που συγκρούονται. Ο δικός μου κόσμος απεχθάνεται τον φασισμό και οτιδήποτε τον εξωραΐζει», ανέφερε ο Νίκος Φαραντούρης, καθηγητής δικαίου της ΕΕ του Jean Monnet.

«Ξεκαθαρίζουμε ότι ο προστατευόμενος της Λεπέν είναι ανεπιθύμητος στην Αθήνα», δήλωσε στο Euraktiv ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, προσθέτοντας ότι είναι “αδιανόητο” να προσκαλείται ο Μπαρντελά για να μιλήσει για τη δημοκρατία.

«Προφανώς, η πρόσκληση αυτή αντανακλά μια ευρύτερη αντίληψη που επικρατεί στο «φιλελεύθερο κέντρο» στη βάση ότι η ακροδεξιά μπορεί να εξευγενιστεί και να αποτελέσει σημαντικό σύμμαχο», σημείωσε.

 «Μέσω του διαλόγου μπορούν να αμφισβητηθούν τα άκρα»

Το Euractiv επικοινώνησε επίσης με τους διοργανωτές της εκδήλωσης για να ρωτήσει γιατί προσκλήθηκε ο Μπαρντελά. Σε απάντηση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Δημοκρατίας και Πολιτισμού Αχιλλέας Τσάλτας δήλωσε:

«Ως Φόρουμ, προσκαλούμε ομιλητές που είναι υπέρ της δημοκρατίας και κατά της δημοκρατίας, καθώς μέσω της συζήτησης και του διαλόγου μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα, να προκαλέσουμε και να αντιμετωπίσουμε την άνοδο των άκρων και του αυταρχισμού, ώστε να βοηθήσουμε την εξέλιξη της δημοκρατίας».

Πληροφορίες: Euraktiv

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Η στιγμή που τμήμα ιρανικού πυραύλου καταπλακώνει Παλαιστίνιο – Σκληρές εικόνες (Video)

Συγκλονιστικά βίντεο από την στιγμή της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ – Πύραυλος έπεσε πάνω σε αυτοκινητόδρομο (Video)

Καταιγίδα πυραύλων από το Ιράν στο Ισραήλ: «Θα το πληρώσουν» λέει ο Νετανιάχου – Η στάση των ΗΠΑ (Videos)

Ένας χρόνος πόλεμος στη Γάζα: Έκθεση για τις οδυνηρές επιπτώσεις σε γυναίκες και κορίτσια

Ετοιμάζουν στα μουλωχτά το μοίρασμα στο Αιγαίο – Επιβεβαιώνει τη διπλωματία «κλειστών θυρών» η βόμβα Ερντογάν

Ανάλυση Guardian: Η πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ πυροδοτεί την περιφερειακή σύγκρουση – Πάτημα στον Νετανιάχου για σκληρή απάντηση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter