Αντιδρά η Μόσχα: Οι χώρες του ΝΑΤΟ εισέρχονται σκόπιμα σε νέο γύρο έντασης

Αντιδρά η Μόσχα: Οι χώρες του ΝΑΤΟ εισέρχονται σκόπιμα σε νέο γύρο έντασης

Ο ίδιος ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ απέρριψε σήμερα τα περί κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία μετά τις αποκαλύψεις της ιστοσελίδας Politico πως ο Αμερικανός Πρόεδρος έδωσε σιωπηρά άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει οπλικά συστήματα σε επιθέσεις εναντίον ρωσικών παραμεθόριων περιοχών στο Χάρκοβο.

Διαβάστε επίσης: Τι απαντά το NATO μετά το δημοσίευμα του Politico για Μπάιντεν και Ουκρανία

Αντίθετα ωστόσο, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις αυτές ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ -όπως λέει το επίσημο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, δήλωσε ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ εισέρχονται σκόπιμα σε νέο γύρο έντασης προκαλώντας την Ουκρανία να συνεχίσει έναν παράλογο πόλεμο»

Αυτό –σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ- «θα έχει αναπόφευκτα τις συνέπειές του και τελικά θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα συμφέροντα των χωρών που έχουν πάρει το δρόμο της κλιμάκωσης της σύγκρουσης».

Το Ria Novosti αναφέρεται –εκτός της ιστοσελίδας Politico- και στις δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σύμφωνα με τις οποίες «ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξουσιοδότησε την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για αντιπυραυλικό πόλεμο εναντίον στόχων στο ρωσικό έδαφος»

«Ο πρόεδρος έδωσε πρόσφατα εντολή στην ομάδα του να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα που προμηθεύουν οι ΗΠΑ για σκοπούς αντι-βομβαρδισμού στην περιοχή του Χάρκοβο, έτσι ώστε η Ουκρανία να μπορεί να απαντήσει στις ρωσικές δυνάμεις που επιτίθενται ή ετοιμάζονται να επιτεθούν σε αυτήν», δήλωσε ο ίδιος.

Στο ρωσικό άρθρο σημειώνεται πως πρόσφατα, οι δυτικοί πολιτικοί ζητούσαν όλο και περισσότερο να επιτραπούν πλήγματα στο ρωσικό έδαφος. Για παράδειγμα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έκανε μια τέτοια δήλωση. Τη θέση αυτή υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Λαρς Λέκκε Ράσμουσεν δήλωσε ότι η Κοπεγχάγη θα επιτρέψει στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 για τον σκοπό αυτό.

Ταυτόχρονα, άλλες χώρες της συμμαχίας αντιτάχθηκαν σε αυτήν. Σύμφωνα με τον Ιταλό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, η Ουκρανία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα όπλα που έλαβε από τη Δύση μόνο στο έδαφός της. Και ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πίτερ Σίγιαρτο χαρακτήρισε τα σχέδια του ΝΑΤΟ τρελή ιδέα.

Διαβάστε επίσης:

Διπλωματικός πόλεμος Ισπανίας-Ισραήλ μετά την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτος

Τι απαντά το NATO μετά το δημοσίευμα του Politico για Μπάιντεν και Ουκρανία

Ντόναλντ Τραμπ: Υποστηρικτές του καλούν σε βία και ταραχές μετά την καταδίκη – Σοκάρουν οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο

Συνεχίζεται ο εφιάλτης στη Ράφα – «Ελέγχουμε πλήρως τον διάδρομο της Φιλαδέλφειας», λένε οι Ισραηλινοί

«Χολιγουντιανές» δολοφονίες στον ακήρυχτο πόλεμο Ιράν – Iσραήλ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter