Αντί για επίδομα επανέφεραν τα voucher σε δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς, λογιστές, εκπαιδευτικούς και ερευνητές

Αντί για επίδομα επανέφεραν τα voucher σε δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς, λογιστές, εκπαιδευτικούς και ερευνητές

Πολλά ερωτήματα εγείρει η απόφαση της κυβέρνησης αντί για επίδομα να προχωρήσει σε πρόγραμμα κατάρτισης για 170.000 επιστήμονες έξι διαφορετικών κλάδων. Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Το πρόγραμμα κατάρτισης ή αλλιώς voucher αφορά σε Δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς, οικονομολόγους, λογιστές, εκπαιδευτικούς και ερευνητές και το συνολικό του κοστος ανέρχεται σε 180 εκατ. ευρώ. Η επιταγή κατάρτισης θα είναι με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης και το πρόγραμμα «αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο». Μάλιστα το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων θα είναι ύψους 600 ευρώ για έκαστο εξ αυτών και θα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης. Το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί, σε δύο δόσεις με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τη Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και θα χρηματοδοτηθεί από συγχρηματοδοτούμενους πόρους. Πρόκειται για μια ακατανόητη ενέργεια από την πλευρά της κυβέρνησης. Την ώρα που οι κλάδοι πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού και χιλιάδες εργαζόμενοι δεν έχουν να ζήσουν, η κυβέρνηση επαναφέρει από το παράθυρο τα περιβόητα voucher που γνωρίσαμε την περίοδο 2012 – 2014 με την κατάρτιση ανέργων. Αντί να θεσπίσει άμεσα επίδομα σε αυτούς που πλήττονται και να ρίξει ζεστό χρήματα στην οικονομία καθώς η κατανάλωση έχει πληγεί, δημιουργεί χρονοβόρα προγράμματα κατάρτισης λες και το πρόβλημα των δικηγόρων ή των γιατρών είναι η έλλειψη κατάρτισης και όχι ότι τα γραφεία τους είναι κλειστά λόγω κορονοϊού.

Documento Newsletter