Ο Μητσοτάκης, μετά τα αλλεπάλληλα στραπάτσα στην εξωτερική πολιτική, προσβλέπει στην τύχη και την τύχη του Λίβυου στρατηγού.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Παρασκήνιο, απρέπειες και συγκρούσεις πριν από την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.
Α λα καρτ η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης για τη Νέα Δημοκρατία
ΚΕΕΛΠΝΟ: Η «σκευωρία» που οδήγησε σε καταδίκες. Πρώτες «καμπάνες» για το φαγοπότι στην offshore του δημοσίου.
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ: Ο Λιακουνάκος καταδικάζεται, το δημόσιο δεν αποζημιώνεται. Ζημία εκατομμυρίων και οι αρμόδιοι εκπρόσωποι άφαντοι!
5η ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Οι τροϊκανοί ξανάρχονται με άγριες διαθέσεις για νέα μέτρα λιτότητας.
CAMBRIDGE ANALYTICA: Εταιρείες μας λένε τι να ψηφίσουμε με εργαλείο το facebook
ΕΠΟ: Στούντιο… big brother τα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αλλά οι επικεφαλής της δεν θα λογοδοτήσουν!
ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: Ο «κόκκινος» κόουτς πάλι στον Ολυμπιακό, αλλά οι αριστερές καταβολές του παραμένουν αγκάθι για την «ερυθρόλευκη» εξέδρα.
Docville: Αποκλειστική συνέντευξη του Γιάννη Κούτρα
Ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Κούτρας στην πρώτη συνέντευξή του ύστερα από πολλά χρόνια αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται στον Νίκο Παπαδογιάννη.
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Κεχαγιόγλου, Αθηνά Μαξίμου: οι «Τρεις αδελφές» του Αντόν Τσέχωφ υπό την οπτική του Δημήτρη Καραντζά μιλούν στον Παναγιώτη Φρούντζο για όσα εκφράζουν και αντιπροσωπεύουν οι ηρωίδες του Τσέχωφ.
Ο συλλέκτης και ερευνητής του ελληνικού τραγουδιού Παναγιώτης Κουνάδης σε μια συνέντευξη με την Εμυ Ντούρου με αφορμή το Εικονικό Μουσείο Αρχείου Κουνάδη, το οποίο είναι πλέον προσβάσιμο στο κοινό.
Η Ακαδημία Κινηματογράφου απαντά στον Τραμπ με απρόβλεπτες υποψηφιότητες που αποδεικνύουν ότι τα φετινά Όσκαρ είναι τα πιο πολιτικοποιημένα και ξεκάθαρα αντικαπιταλιστικά των τελευταίων χρόνων. Στο ρεπορτάζ ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.
Οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα από τις αρχές του 20ού αιώνα σε μια συνέντευξη του διευθύνοντα του Κέντρου Ερεύνης της Ιστορίας του Νεωτέρου Ελληνισμού στην Ακαδημία Αθηνών Σωτήρη Ριζά με τους Θανάση Καραμπάτσο & Παναγιώτη Φρούντζο.
Καφές με noir αναγνώσεις. Με έμφαση στην αστυνομική λογοτεχνία, το κόμικ και το πολιτικό βιβλίο το ατμοσφαιρικό βιβλιοπωλείο – καφέ «Red n’ Noir» άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στην Κυψέλη. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.
Ο καντινιέρης Θανάσης Καββαδάς μας ξεναγεί στα μυστικά της γεύσης του «καλύτερου χοτ ντογκ του κόσμου» που βρίσκεται στη λεωφόρο Συγγρού. Στο ρεπορτάζ ο Σπύρος Οικόπουλος.
ΗotDoc History: Το φαινόμενο της Ληστείας α λα ελληνικά
Με τη ληστεία, το φαινόμενο που ταλάνισε τον ελλαδικό χώρο επί 100 χρόνια (1830-1930) ασχολείται το τεύχος του Hot.Doc History που θα ναι ένθετο στο Documento της Κυριακής 19 Ιανουαρίου.
Αναζητούνται οι ρίζες του ληστρικού φαινομένου στα πρώτα μετεπαναστατικά χρόνια, όταν αναπτύχθηκαν στρατιές ενόπλων, δυσαρεστημένων από τον αποκλεισμό τους από το νεοσυσταθέν κράτος. Μεγάλο μέρος τους γρήγορα πέρασε σε καθεστώς παρανομίας, την ίδια στιγμή που πρώην άτακτοι, μετά την παροχή αμνηστίας, κατατάσσονται σωρηδόν στη Χωροφυλακή. Γεγονός που αποτέλεσε την ιδρυτική αντίφαση της.
Αποδεικνύονται οι στενές σχέσεις συνεργασία των ληστών με το ίδιο το κράτος οι οποίες αναπτύχθηκαν λόγω της χρησιμοποίησης τους με σκοπό την εξυπηρέτηση των αλυτρωτικών επιδιώξεων. Σε μια ιστορική φάση κατά την οποία ο ελληνικός στρατός ήταν ανεπαρκής η διατήρηση ενός ατάκτου σώματος ενόπλων είχε ως ένα βαθμό σκοπό την εξυπηρέτηση της Μεγάλης Ιδέας την οποία το κράτος δεν είχε εκ των πραγμάτων τη στρατιωτική δυνατότητα να υπηρετήσει.
Σχέσεις αμοιβαίας προστασίας και «διαπλοκής» αναπτύχθηκαν και με τα μεγάλα πολιτικά τζάκια της εποχής. Πράγμα που αναδείχθηκε από τη «σφαγή στο Δήλεσι το 1870 και τη δολοφονία, από τη συμμορία Αρβανιτάκη, 4 ξένων περιηγητών, καθιστώντας την Ελλάδα διεθνώς υπόλογη.
Στη δεύτερη φάση της ληστείας «έλαμψαν» αστέρες όπως Νταβέλης, Γιαγκούλας, Μπαμπάνης, Γκαντάρας, Τζατζάς, Γιάννης και Θύμιος Ρέτζος. Όμως το κράτος συνέχισε να παρέχει αμνηστία, με την παράδοση στη Χωροφυλακή της κεφαλής επί πίνακι ενός άλλου μέλους της συμμορίας. Όσοι αμνηστεύονταν μεταλλάσσονταν σε ευηπόληπτους «τοπικούς παράγοντες» με ισχυρή –και αποδεδειγμένη- πολιτική διαμεσολάβηση, όπως οι Ρετζαίοι στα Γιάννενα. Ή ο λήσταρχος Καραθανάσης που ύστερα από ένα ταραχώδη βίο και δολοφονική απόπειρα εναντίον του Ελ. Βενιζέλου, για λογαριασμό της Δεξιάς, κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη.
Οταν το κράτος αποφάσισε να ξεριζώσει το φαινόμενο, η εποχή της ληστείας στα ελληνικά βουνά έφτασε στο τέλος της με την εκτέλεση των Κουμπαίων στις 28 Φεβρουαρίου 1930 στο Γουδί.