Ανώτερη η ΑΕΚ, έμεινε όμως στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό που αγκαλιάζει τον τίτλο

Ανώτερη η ΑΕΚ, έμεινε όμως στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό που αγκαλιάζει τον τίτλο

Στο ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 1 η ΑΕΚ ήταν σαφώς καλύτερη από τον Παναθηναϊκό, έχασε αρκετές ευκαιρίες, ωστόσο δεν σκόραρε και το τελικό 0-0 είναι μισός τίτλος για τους πράσινους. Αν πετύχουν τρεις νίκες στα ματς που απομένουν, τότε θα κατακτήσουν τον τίτλο. Κι αυτό διότι σε περίπτωση ισοβαθμίας, υπερτερούν του Δικέφαλου.

Στο παιχνίδι της Λεωφόρου η Ενωση είχε δύο δοκάρια με τον Τσούμπερ (3’ και 35’), ο οποίος μαζί με τον Λιβάι Γκαρσία ταλαιπώρησαν τους αντιπάλους τους, χωρίς όμως να πετύχουν ένα γκολ που θα χάριζε στην ομάδα τους το πολυπόθητο «τρίποντο».

Για την ΑΕΚ έμειναν εκτός αρχικής ενδεκάδας οι Πινέδα, Σιμάνσκι, επειδή είχαν κάποια ίωση, αλλά ο Μεξικανός πέρασε ως αλλαγή στο 21’ λόγω του τραυματισμού του Ρότα. «Μόλις είπα στους παίκτες μου ότι είμαι περήφανος που προπονώ αυτό το γκρουπ. Περήφανος για την αγάπη που έχουν, αλλά και για τον σεβασμό στη φανέλα και την ιστορία της ομάδας. Σήμερα είχαμε οκτώ ποδοσφαιριστές που είχαν προβλήματα, άλλος με στομαχόπονο, άλλος με πυρετό, και έδωσαν ό,τι είχαν», δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα. Και πρόσθεσε: «Πάντα παραμένουν όλα ανοικτά, μέχρι και το τελευταίο ματς. Εμείς έχουμε ένα ντέρμπι και δύο ακόμα ματς. Και ο Παναθηναϊκός έχει ένα ντέρμπι μπροστά του. Πιστεύω ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν περηφάνια και θα παίξουν όλοι για τη φανέλα τους και γι’ αυτό που πρεσβεύουν».

Ο Παναθηναϊκός έχασε μόλις μία ευκαιρία με τον Σπόραρ στο 45’ την κεφαλιά του οποίου απέκρουσε ο Αθανασιάδης. « Ήταν πολύ δυνατό και σημαντικό παιχνίδι. Είχαμε παραπάνω στρες από την ΑΕΚ. Αυτό φάνηκε, δεν πέρναμε αποφάσεις σωστές. Ήταν από τα παιχνίδια που δε θες να παίζεις, έπρεπε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Κατανοώ τους ποδοσφαιριστές μου από την προσπάθεια που έχουν κάνει και την κούραση», δήλωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος πρόσθεσε: «Έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Άρη δεν ξέρουμε αν έχουμε χρόνο να ξεκουραστούμε, όμως η προσπάθεια των παικτών μου και η ανάλυση του συγκεκριμένου παιχνιδιού μπορεί να μας βοηθήσει να τα πάμε καλύτερα».

Διαιτητής: Αρτούρ Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Μάγνουσον, Κουρμπέλης / Γιόνσον, Μουκουντί, Βίντα, Μάνταλος.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης (88’ Βέρμπιτς), Τσέριν (46’ Μαντσίνι), Παλάσιος, Μπερνάρ (59’ Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (59’ Ιωαννίδης).

ΑΕΚ: Aθανασιάδης, Ρότα (21’ Πινέδα), Χατζισαφί, Βίντα, Μουκουντί, Γιόνσον, Γαλανόπουλος (75’ Μάνταλος), Ελίασον (75’ Φερνάντες Πάολο), Γκατσίνοβιτς (74’ Αμραμπατ), Τσούμπερ, Γκαρσία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter