Ανοιχτή σύγκρουση στη ΝΔ: Κεραυνοί Σαμαρά κατά Μητσοτάκη: «Ήμουν και είμαι παρών» – Βολές και από Καραμανλή

Ανοιχτή σύγκρουση στη ΝΔ: Κεραυνοί Σαμαρά κατά Μητσοτάκη: «Ήμουν και είμαι παρών» – Βολές και από Καραμανλή

Σε επίδειξη ισχύος μετατράπηκε η σημερινή κοινή εκδήλωση των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά στο Πολεμικό Μουσείο, καθώς στις ομιλίες τους αποδόμησαν κάθε στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο «αυταρέσκεια και απίστευτη αλαζονεία», τη στιγμή που ο λαός στις ευρωεκλογές έδωσε βροντερά μηνύματα.

Ο Αντώνης Σαμαράς τελείωσε την ομιλία του με τη φράση ότι «ήμουν, είμαι και θα είμαι παρών», δείχνοντας στο Μαξίμου, ότι θα παίρνει θέση στις πολιτικές εξελίξεις.

Δείτε επίσης: Ανοιχτή σύγκρουση στη ΝΔ: Σαμαράς λάβρος κατά Μητσοτάκη – Κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός κατακεραύνωσε τον νυν πρωθυπουργό λέγοντας ότι είναι άλλο «η διεύρυνση και άλλο η μετάλλαξη. Τι σημαίνει ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρόνο; Η πιο μικρή ΝΔ όλων των εποχών. Το δέντρο ούτε μεγαλώνει ούτε ψηλώνει επειδή αποδόθηκε από τις ρίζες της». Μάλιστα, η αναφορά του στη πιο μικρή ΝΔ όλων των εποχών μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς η κριτική που δεχόταν τα προηγούμενα χρόνια ο Αντώνης Σαμαράς είναι ότι επί πρωθυπουργίας του η γαλάζια παράταξη πήρε χειρότερα ποσοστά στην ιστορία της (2012).

Σε ότι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι πρόκειται περί «λευκής απεργίας», καθώς οι πολίτες «αποδοκίμασαν όλο το πολιτικό σύστημα».

Ήταν τόσο ηλεκτρισμένο το κλίμα κατά της «κεντρώας» γραμμής του κυβερνώντος κόμματος, που όταν ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για «άκρατο δικαιωματισμό» και ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση για τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, η Ντόρα Μπακογιάννη δέχτηκε γιουχαϊσματα, όταν εμφανίστηκε στις γιγαντοοθόνες.

Μάλιστα, ανέφερε ότι «είχα πει να προσέχει η κυβέρνηση. Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να αποκοπεί από την κοινωνία. Αναρωτιέμαι αν άκουσε ο πρωθυπουργός την ψήφο του ελληνικού λαού. Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λάθος αν επιμένει στο λάθος».

Σκληρή επίθεση για την ταυτότητα του κόμματος

Για τη Νέα Δημοκρατία ο πρώην πρόεδρος είπε ότι «είχε πάντοτε πόρτες ανοιχτές αλλά όχι πόρτες ιδεολογικά αφύλακτες. Είναι άλλο πράγμα η διεύρυνση και άλλο η μετάλλαξη. Καλό θα είναι να αναρωτηθούν ορισμένοι εάν για το ιστορικά αρνητικό εκλογικό αυτό αποτέλεσμα για την παράταξη, για το ρεκόρ της αποχής και για την σταθεροποίηση του υπερδεξιού – λαϊκίστικου μπλοκ σε υψηλά ποσοστά, ευθύνεται και η αντίληψη περί αποϊδεολογικοποίησης».

Δείτε επίσης: Βολές και από Καραμανλή κατά Μητσοτάκη: «Να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα στην Αλβανία και στα Σκόπια»

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «μήπως ο ιστορικά μικρότερος αριθμός ψήφων δείχνει ότι το δέντρο, πράγματι, ούτε ψηλώνει, ούτε απλώνεται, ακριβώς διότι αποκόπηκε από τις ρίζες του; Πώς γίνεται όταν όλη η Δύση στρέφεται πιο Δεξιά, ορισμένοι να αναζητούν διαρκώς τους ανεμόμυλους ενός φαντασιακού κέντρου;».

Επίσης ο Αντώνης Σαμαράς διαφώνησε και την ερμηνεία που κάνει το Μαξίμου και ο πρωθυπουργός ως προς το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης, καθώς είπε το μήνυμα των εκλογών είναι αντίθετο από αυτό που ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός. «Το μήνυμα των πολιτών στις πρόσφατες ευρωεκλογές δεν ήταν να… συνεχιστεί η ασκούμενη πολιτική τρέχοντας ακόμα πιο γρήγορα! Ηταν το ακριβώς αντίθετο, να αλλάξει άμεσα».

Τέλος, αναφέρθηκε και στα εθνικά ζητήματα που όπου τόνισε οτι η κυβέρνηση θα πρέπει να ακολουθήσει πιο σκληρές πολιτικές, ενώ είπε ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί είπαν ότι δεν θέλουν την woke ατζέντα.

Ράπισμα στον Μητσοτάκη και από τον Κώστα Καραμανλή

Μετά τον Αντώνη Σαμαρά σφοδρή κριτική προς την κυβέρνηση άσκησε και ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μίλησε για ανήμπορες ηγεσίες που ζουν σε «έναν κόσμο ελιτισμού και αυταρέσκειας» και δεν αντιλαμβάνομαι τα μηνύματα που έστειλαν οι λαοί στις ευρωεκλογές.

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για την διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και του αισθήματα αδικίας που αισθάνονται οι ευρωπαϊκοί λαοί, καθώς οι «πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί, φτωχότεροι».

Έμφαση έδωσε ο Κώστας Καραμανλής στο φαινόμενο της τεράστιας αποχής, καθώς όπως είπε στην Ελλάδα 6 στους 10 πολίτες δεν ψήφισαν. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «απέναντι στη νέα ανησυχητική πραγματικότητα θα περιμέναμε ότι οι ηγεσίες έλαβαν το μήνυμα. Ότι άκουσαν την καμπάνα της δυσφορίας. Τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει. Τίποτα σοβαρό για το τι πήγε λάθος. Επικρατεί άκρατος δικαιωματισμός και αδιαφανές τραπεζικό σύστημα. Όλα αυτά είναι δείγματα ανησυχητικά. Η αυταρέσκεια και η αλαζονεία δεν φανερώνουν μόνο ρηχότητα και επιπολαιοτητα. Φανερώνουν περιφρόνηση για τους πολλούς».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «έτσι όμως όχι δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα, με κίνδυνο να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Όταν δαιμονοποιείται η άλλη άποψη η οριστική ρήξη είναι δεδομένη. Εάν επιμένεις ότι εσύ έχεις δίκιο και οι πολλοί έχουν άδικο είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχεις άδικο και οι πολλοί δίκιο».

Για την Ευρώπη πρόσθεσε ότι «δεν πρωταγωνιστεί στην κατάπαυση του πυρός», με αποτέλεσμα μετά από «80 χρόνια να υπάρχει η απειλή ενός γενικευμένου πολέμου». Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθεί Παλαιστινιακό κράτος, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης του εθνικισμού στα δυτικά Βαλκάνια.

Βροντερό παρών έδωσαν δεκάδες βουλευτές και στελέχη

Πέρα από τις ομιλίες των πρώην πρωθυπουργών βροντερό παρών έδωσαν δεκάδες στελέχη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έστειλαν με αυτόν τον τρόπο μηνύματα προς το Μαξίμου. Συγκεκριμένα στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ανάμεσα σε άλλους οι εξής Στυλιανίδης, Αθανασίου, Καρασμάνης, Υψηλάντης, Βαρτζόπουλος, Γεωργαντάς, Γιόγιακας, Μαντάς, Βλάχος, Καραμανλή, Αραμπατζή, Χατζηβασιλείου, Κελέτσης, Μπαραλιάκος, Στύλιος, Κατσανιώτης, Χρυσομάλλης, Κατσαφάδος, Οικονόμου, Βόζενμπεργκ, Μπουκώρος, Πατούλης, Καλαφάτης, Σαλμάς, Πλακιωτάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη Πέτσας, Πλεύρης, Αβραμόπουλος, Κακλαμάνη, Καραγκούνης, Μεϊμαράκης), ενώ παρίσταται και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος προφανώς εκπροσωπεί το Μαξίμου. Επίσης την εκδήλωση ήρθε να παρακολουθήσει η Ντόρα Μπακογιάννη

Διαβάστε επίσης:

Μήνυση κατά Θεοδωρικάκου: Μοίραζε πόστα σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ για να τον καλύψουν

Ξηλώνεται η παντοκρατορία Μητσοτάκη

Ανάρτηση Κασσελάκη με νόημα: Οι προοδευτικές δυνάμεις της Γαλλίας κατάφεραν να δείξουν τον δρόμο

Αμετανότητος! Από Βρυξέλλες… Πάπιγκο με το πρωθυπουργικό ο Κυριάκος – Η χώρα στις φλόγες και ο ΠΘ δροσιζόταν (Photos)

Τσεκούρι από τον Σεπτέμβριο στα επιδόματα ανεργίας – Η κυβέρνηση βάζει φωτιά σε ένα από τα τελευταία μετερίζια του κοινωνικού κράτους

Euro 2024: Ισπανική παράσταση, οι Ιβηρες σκόρπισαν 4-1 την Γεωργία και πέρασαν στους «8» (Videos)

Φωτιές: Η εικόνα σε Σταμάτα και Κερατέα – Νεκρός από ανακοπή 45χρονος – Πού θα είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Καιρός: «38άρια» στα ηπειρωτικά – Μικρή εξασθένιση των ανέμων

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter