Άννα Στρατινάκη: Με μεροκάματα 800 ευρώ σε «εκλεκτούς» και την υπόθεση Φουρθιώτη, υποψήφια για Συνήγορος του Καταναλωτή

Άννα Στρατινάκη: Με μεροκάματα 800 ευρώ σε «εκλεκτούς» και την υπόθεση Φουρθιώτη, υποψήφια για Συνήγορος του Καταναλωτή
EUROKINISSI

Στον «ανασχηματισμό» των γενικών γραμματέων των υπουργείων που ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες το Μαξίμου, λείπει από την λίστα η Άννα Στρατινάκη, η οποία αποχωρεί από τη γενική Γραμματεία του υπουργείου Εργασίας και πάει σύμφωνα με πληροφορίες στη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Η κα Στρατινάκη, είχε απασχολήσει την δημόσια σφαίρα με δύο σοβαρές υποθέσεις στο παρελθόν, την υπόθεση Φουρθιώτη που αποκάλυψε το Documento, αλλά και για τον «μποναμά» των 800 ευρώ σε 17 δημοσίους υπαλλήλους για την αποπεράτωση εργασίας, η οποία έγινε σε χρόνο dt και -για την ακρίβεια- εντός 24 ωρών από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της Άννας Στρατινάκη με ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στις 14/12/2022 στο με 1155 (Τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ.) [1] – της Εφημερίδας της Κυβέρνησης συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας 17 ατόμων τα μέλη της οποίας έλαβαν εφάπαξ αποζημίωση οκτακοσίων ευρώ (800€) για τη συμμετοχή τους σ αυτή. Το έργο της επιτροπής ξεκινούσε με τη δημοσίευση της απόφασης ήτοι στις 14/12/2022 και τελείωνε στις 15/12/2022. Η περιγραφή του έργου ήταν μέσα στην δημιουργική ασάφεια αλλά σε κάθε περίπτωση στην ΚΥΑ προβλεπόταν ότι «η δε ολοκλήρωση αυτού βεβαιώνεται από τη Γενική Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων» από την ίδια την κα Στρατινάκη δηλαδή.

Εμπλοκή στην υπόθεση Φουρθιώτη

Στις αρχές του 2021 ο Μένιος Φουρθιώτης φερόταν να εμπλέκεται σε μία τεράστια απάτη, εκμεταλλευόμενος τα κενά στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Τότε, όταν είχαν βγει τα δημοσιεύματα ο Φουρθιώτης ενώ είχε βάλει στο στόχαστρο των εκπομπών του, την τότε γενική γραμματέα, μετά από λίγες εβδομάδες την υμνούσε και έλεγε τα καλύτερα. Συγκεκριμένα, όσο έβγαιναν περισσότερα στοιχεία για τις πρακτικές του παρουσιαστή, τόσο καθημερινά ο ίδιος ζητούσε από τον τότε υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, την παραίτηση της κ. Στρατινάκη.

Μάλιστα, ο Φουρθιώτης είχε στείλει μέχρι και ρεπόρτερ να στηθεί έξω από το σπίτι της Άννας Στρατινάκη στα Βόρεια Προάστια και να τραβάει πλάνα σε απευθείας σύνδεση. Το σπίτι αυτό ο παρουσιαστής το παρουσίαζε ως βίλα χολιγουντιανών διαστάσεων με τον ρεπόρτερ να λέει: «έχουν χαραμιστεί πολλά χρήματα και δεν ξέρουμε αν είναι χρήματα του ελληνικού λαού». Φυσικά, ο παρουσιαστής ούτε τον διόρθωσε ούτε και τον διέκοψε.

Λίγες εβδομάδες μετά και συγκεκριμένα στις 14 Φεβρουαρίου (2021), η κα Στρατινάκη η… ελεγκτής του Φουρθιώτη εμφανίστηκε ζωντανά στην εκπομπή του στο Epsilon TV. Εκεί, ο Φουρθιώτης την εγκωμιάζει, την προβάλλει ως το καλύτερο χαρτί του υπουργείου Εργασίας και επιτέθηκε στο Documento, σχετικά με τις αποκαλύψεις που έδειχναν τις ενέργειες του παρουσιαστή.

Διαβάστε σχετικά: Φουρθιώτης: Πώς από καταγγέλλων της Στρατινάκη έγινε υμνητής της (video)

Σημειώνεται, ότι στα δημοσιεύματα για τον Μένιο Φουρθιώτη οι ελεγκτικές υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης αποκάλυψαν έπειτα από σχετική τους έρευνα, ότι ο παρουσιαστής δήλωνε υπέρογκους μισθούς στο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας, προκειμένου να πληρωθεί ποσά «μαμούθ» από το Δημόσιο.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τις αρμόδιες αρχές ο Φουρθιώτης αμοιβόταν με 1.000 ευρώ μεικτά τον Μάιο του 2020 με σύμβαση εργασίας σε δύο εταιρείες παραγωγής. Εντελώς ξαφνικά εμφανίζεται λίγο πριν από το δεύτερο lockdown και εν μέσω πανδημίας να έχει αποδοχές της τάξης των 80.000 ευρώ, οι οποίες εκτοξεύτηκαν τελικά στις 340.000 ευρώ τον Οκτώβριο.

Οι επαφές με την Τρόικα

Όμως και επί της εποχής των μνημονίων και την κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου η κ. Στρατινάκη ήταν προνομιακός συνομιλητής της Τρόικας και έστελνε δεκάδες e-mails στο Μαξίμου, δίνοντας γραμμή για την κυβερνητική πολιτική. Τότε την αποκάλυψη για τον ρόλο της Άννας Στρατινάκη την είχε κάνει το Hot Doc, (19/1/2015) στο τεύχος 68.

Διαβάστε επίσης

Eνόργανη: Ραγδαίες εξελίξεις – Παραιτήθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής που καταγγέλλεται για απόπειρα βιασμού

Σκάνδαλο υποκλοπών: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον εισαγγελέα Μπαρδάκη δύο χρόνια και αυτός αρχειοθετούσε υποθέσεις

Βγήκαν τα… νυστέρια στο περιστύλιο της Βουλής: Σύγκρουση Γεωργιάδη – Εξαδάκτυλου για τις επιτάξεις

Συναγερμός για την πανώλη αιγοπροβάτων: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στην Αττική

Έλενα Ακρίτα: «Η κυρία Πετρούλια διαψεύδει ότι έχει πρόβλημα υγείας – Το βίντεο πριν τη διαγραφή Πολάκη το είδε κανείς;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter