Αννα Ντουντουνάκη: Η δικηγόρος από τα Χανιά που έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κολύμβηση

Η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100 μέτρα πεταλούδα, Άννα Ντουντουνάκη, δεν είναι απλά μια… κολυμβήτρια, αλλά μια χρυσή πρωταθλήτρια με ένα πολύ… βαρύ βιογραφικό.

Η 26χρονη Χανιώτισσα πέρα από τις πολλές επιτυχίες της εντός συνόρων, κατάφερε να κατακτήσει προχθές (18/5) το πρώτο μετάλλιο της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το πρώτο χρυσό που κατακτά Ελληνίδα κολυμβήτρια. Με επίδοση 57.37 στον τελικό των 100μ. πεταλούδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη. Αυτά σε ότι έχει να κάνει με την κολυμβήτρια Ντουντουνάκη, γιατί εκτός πισίνας η πορεία της πρωταθλήτριας Ευρώπης είναι εξ ίσου εντυπωσιακή…

Χρυσό για την Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδα | 18/05/21 | ΕΡΤ

Γεωπόνος ο πατέρας της Λευτέρης Ντουντουνάκης, δικηγόρος η μητέρα της Αγγελική και μεταξύ των δύο την… κέρδισε η Νομική. Η Αννα τελείωσε με άριστα στο Καποδιστριακό και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο LLM UNIVERSITΥ OF LONDON στο Εμπορικό και Εταιρικό Δίκαιο. Μιλάει τρεις γλώσσες, άπταιστα Αγγλικά και σε εξαιρετικό επίπεδο Γαλλικά και Ισπανικά. Επίσης παίζει πιάνο καθώς σπούδαζε για πολλά χρόνια στο Ωδείο Χανίων.

Ξεκίνησε την ενασχόληση της με τον υγρό στίβο με την καλλιτεχνική κολύμβηση σε ηλικία πέντε ετών, έως και το 2010 όταν και κατέκτησε το «χρυσό» στο Μεσογειακό Κύπελλο στα Χανιά. Έκτοτε και παράλληλα με τα διαβάσματα στο σχολείο ασχολήθηκε με τη κολύμβηση και μάλιστα τον επόμενο χρόνο (2011), στο βαλκανικό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, κατέκτησε την πρώτη θέση στα 50μ. πεταλούδα ενώ ήταν 4η στο ευρωπαϊκό εφήβων-νεανίδων στο ίδιο αγώνισμα.

Ως αθλήτρια του Ποσειδώνα Ιλισίων προκρίθηκε το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο όπου αγωνίστηκε στα 100 μέτρα πεταλούδα και τερμάτισε 17η, με 58.27 κάνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Και τρία χρόνια αργότερα, το 2019 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. πεταλούδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκόβης. Τον περασμένο Ιούλιο (2020) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας, κατάφερε να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο εκεί όπου περίπου σε ένα μήνα θα κυνηγήσει το όνειρο της. «Εύχομαι να πετύχω κάτι σπουδαίο και στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο» δήλωσε η ίδια λίγο μετά το χρυσό στη Βουδαπέστη…