Ανεργία αλά ΝΔ

Ανεργία αλά ΝΔ

Και τι δεν ειπώθηκε προεκλογικά από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την «τεράστια» επιτυχία της τετραετούς διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία στον τομέα της οικονομίας.

Οι διθύραμβοι καθημερινά από τα δελτία ειδήσεων και τις οικονομικές εκπομπές των καλοπληρωμένων ΜΜΕ έδιναν και έπαιρναν, δημιουργώντας την αίσθηση ότι η Ελλάδα πορεύεται εντός ενός οικονομικού παραδείσου.

Χωρίς ακρίβεια, χωρίς τα ακριβότερα στην ευρωζώνη καύσιμα, με μια χαρισματική κυβέρνηση που διένεμε τα παντός είδους pass απλόχερα χάρις στην «μοναδική» στον κόσμο ανάπτυξη.

Με την επενδυτική βαθμίδα υποτίθεται προ των πυλών, ανεξάρτητα αν το ακούμε αυτό από το 2020, και κυρίως για τη μείωση της ανεργίας κάτω από το 10% που ανοίγει τον δρόμο για το ξεπάγωμα των τριετιών η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραπλανούσε συνειδητά τους ψηφοφόρους.

Και ναι μεν η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας παραπέμπεται και πάλι για το τέλος του 2023, τα αποκαλυπτήρια της κοροϊδίας για τις τριετίες ήρθαν μόλις στο τέλος του Ιουλίου.

Προεκλογικά, στις 30 Ιουνίου,  η ΕΛΣΤΑΤ εκτίμησε ότι το ποσοστό ανεργίας τον Μάιο έσπασε το φράγμα του 11% πέφτοντας στο 10,8% πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής τον τοίχο του 10% που ξεκλείδωνε τις  τριετίες για τους μισθωτούς. Και με το καλοκαίρι μπροστά, όπου ιστορικά λόγω της εποχιακής απασχόλησης στον τουρισμό η ανεργία πέφτει, τα κυβερνητικά παπαγαλάκια ξεσάλωσαν για τη μεγάλη επιτυχία του Κυριάκου και της παρέας του.

Αλλά φευ. Μόλις πέρασαν οι εκλογές, η ΕΛΣΤΑΤ ω του θαύματος διόρθωσε το ποσοστό του Μάιου στο 11,3% και του Ιουνίου στο 11,1%. Πουφ που λένε και τα κόμικς. Εξαφανίστηκε η μεγάλη επιτυχία. Αλλά το 41% της Νέας Δημοκρατίας έμεινε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter