Ανενόχλητος στις ΗΠΑ ο Νετανιάχου εν αναμονή του εντάλματος σύλληψης

Με ανοιχτές αγκάλες υποδέχτηκαν στην Ουάσινγκτον τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος μετέβη ανενόχλητος στις ΗΠΑ, αφήνοντας πίσω τον ισραηλινό στρατό να σπέρνει το χάος στη Γάζα.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ταξίδεψε με γεμάτη ατζέντα. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει μια ομιλία στο Κογκρέσο, συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις, ενώ σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ έχει ζητήσει να συναντηθεί και με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος «φλερτάρει» ξανά με τον Λευκό Οίκο.

Παρόλο που σκόπευε να κάνει μια ενδιάμεση στάση στην Ευρώπη, ο Νετανιάχου άλλαξε τα σχέδιά του, καθώς αναμένεται να εκδοθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) ένταλμα σύλληψης εις βάρος του για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Όσοι τώρα (εύλογα) αναρωτιούνται γιατί δεν συνελήφθη με το που βγήκε από το αεροπλάνο, η απάντηση είναι η εξής: Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία του ΔΠΔ, πράγμα που τους επιτρέπει να στρώνουν κόκκινο χαλί σε έναν ηγέτη κράτους που κατηγορείται για γενοκτονία από το μεγαλύτερο δικαστήριο του κόσμου.

Βέβαια, η χώρα που αυτοαποκαλείται «φάρος της Δημοκρατίας», δεν είναι πάντα τόσο… αυστηρή με τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου. Για παράδειγμα, η Αμερική των δύο μέτρων και των δύο σταθμών χαιρέτησε την απόφαση του ΔΠΔ να εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Μπάιντεν να τη χαρακτηρίζει «δικαιολογημένη». Στην περίπτωση του Νετανιάχου, όμως, αποκάλεσε «εξωφρενική» την πιθανή έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Εντωμεταξύ, στη Γάζα βομβαρδίζονται νοσοκομεία, σχολεία, καταυλισμοί προσφύγων, εγκαταστάσεις εθελοντών και φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Μ.Κ.

Δείτε επίσης:

Δράμα: Μαίνεται για 6η ημέρα η φωτιά στο Φαλακρό – Σοκαριστικές εικόνες από drone (Video)

Wall Street Journal: «Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αλλάζουν τακτική μετά την αποχώρηση Μπάιντεν»

Καιρός: Φέρνει μπουρίνια ο πολικός αεροχείμαρρος – Θα έρθει σύντομα νέος καύσωνας; (LIVE)

«Θεέ μου, είναι απλά ένα παιδί» – Σοκάρουν οι μαρτυρίες εθελοντών γιατρών από την φρίκη της Γάζας

Τέμπη: Νέα έρευνα για τα 11 λεπτά της σιωπής – Η έκθεση-παρωδία της ΕΛΑΣ και το αίτημα της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Μίλτος, ο Λευτέρης και τα «άλογα» της ελληνικής αποστολής

Καύσωνες στην Ελλάδα: Η φονική επέλαση του 1987 με 1.300 νεκρούς – Οι καυτοί Ιούληδες που έμειναν στην ιστορία (Photos – Video)

Καμπανάκι Ολλανδού ερευνητή για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα – Είχε προβλέψει τα 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία