Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη για πυρκαγιές: «Η εμμονή στο λάθος κοστίζει σε φυσικό περιβάλλον και περιουσίες»

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη για πυρκαγιές: «Η εμμονή στο λάθος κοστίζει σε φυσικό περιβάλλον και περιουσίες»

Κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συζήτηση για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου, περιγράφοντας ως «ασυγχώρητη και αμετανόητη» τη συμπολίτευση με φόντο την αδυναμία του επιτελικού κράτους να ανταποκριθεί στις ανάγκες που προκύπτουν από την κλιματική κρίση, υπογραμμίζοντας ότι η εμμονή του κ. Μητσοτάκη στο λάθος «κοστίζει σε φυσικό περιβάλλον και περιουσίες».

«Οι πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι και το αίσθημα αυτό ενδυναμώνει την κρίση στους θεσμούς» είπε αναφορικά με τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, προσθέτοντας πως «συμπεριφέρεστε στο κράτος ως ένα λάφυρο αναπαραγωγής της εξουσίας», ενώ ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση περνάει κάτω από το πήχη των προσδοκιών της ελληνικής κοινωνίας, ειδικά στον τομέα της πολιτικής προστασίας». Επισήμανε δε την ανάγκη για χάραξη μίας νέας εθνικής στρατηγικής 5 αξόνων για την ανθεκτικότητα του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, προτείνοντας τη σύσταση αρμόδιας διακομματικής επιτροπής, η οποία θα συντάξει σχετικό πόρισμα.

Προηγουμένως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να διευκρινίσει τον λόγο που η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης των «Σπαρτιατών». «Η στάση σας εγείρει ερωτηματικά. Δεν ακούσαμε συγνώμη που δώσατε τα χρήματα του ελληνικού λαού σε ένα κόμμα με αρχηγό καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση» υποστήριξε και συμπλήρωσε: «Χρηματοδοτήσατε ένα κόμμα που είναι κέλυφος εγκληματικής οργάνωσης. Δώστε μας ένα λόγο γιατί δώσατε τέσσερις φορές χρήματα του ελληνικού λαού σε ένα αποκλεισμένο κόμμα από τον Άρειο Πάγο».

«Κυβερνάτε έξι χρόνια με δημοσιονομικές ευελιξίες, χωρίς μνημόνια και με την προίκα του ταμείου ανάκαμψης, αλλά τα πεπραγμένα σας είναι χαμένος χρόνος, χαμένες ευκαιρίες και χαμένοι πόροι για την ελληνική κοινωνία» κατηγόρησε την πλειοψηφία για την πορεία της οικονομίας, ενώ για την τραγωδία των Τεμπών αναρωτήθηκε: «Πότε θα γίνει πράξη το “Ποτέ Ξανά” όταν από πέρυσι μέχρι σήμερα έχουμε μετρήσει 9 παρ’ ολίγον τραγωδίες;»

Διαβάστε επίσης

FT: Απόρρητη έκθεση καταγράφει επιθέσεις του IDF σε κυανόκρανους του ΟΗΕ – «Χρησιμοποιήθηκε ακόμη και λευκός φώσφορος»

28η Οκτωβρίου 1940: Ο Μεταξάς, η 4η Αυγούστου και το «ΟΧΙ» του 1940 μέσα από τις σελίδες του Βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού

ΛεΜπρόν και Μπρόνι Τζέιμς έγραψαν ιστορία: Πρώτη φορά πατέρας και γιος έπαιξαν μαζί σε ματς του NBA (Video)

Κύρτσος για την επίσκεψη Σταϊκούρα στον Άρειο Πάγο: «Είναι σαν να προεξοφλεί νέα καταστροφή τύπου Τεμπών»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter