Ανδρουλάκης για το «κουρελόχαρτο» του Αρείου Πάγου: «Είμαι σίγουρος ότι οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν»

Κατηφής και χωρίς να ανεβάζει τους τόνους, όπως αναμενόταν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και θύμα του παρακρατικού μηχανισμού μίλησε από το βήμα της Βουλής για το πόρισμα – «κουρελόχαρτο» του Αρείου Πάγου αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, εκφράζοντας με βεβαιότητα την πρόβλεψη ότι οι ένοχοι θα πληρώσουν.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην ηγεσία της τρίτης εξουσίας, χαρακτηρίζοντας «προσωρινό πλυντήριο ευθυνών των σημερινών κυβερνώντων» το επίμαχο πόρισμα, ενώ πρόσθεσε με νόημα πως «οι υποθέσεις που αρχειοθετούνται ενίοτε ανασύρονται από λειτουργούς που σέβονται τον όρκο τους».

«Η προσπάθεια να κρυφτούν οι ευθύνες του Μαξίμου έχει επιμολύνει και τη δικαιοσύνη» έκρινε και απαντώντας στον Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος κάλεσε την αντιπολίτευση να ζητήσει συγγνώμη από τον ανιψιό του πρωθυπουργού, πρότεινε να ζητήσει συγγνώμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Γρηγόρη Δημητριάδη. «Συγγνώμη που σας θυσίασα εκείνο το ζεστό καλοκαίρι το 2022» ανέφερε δηκτικά.

Συνεχίζοντας στο ίδιο νωχελικό μοτίβο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως το περιεχόμενο του πορίσματος απαντά στο ερώτημα γιατί αφαιρέθηκε από τους δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών η δικογραφία προκειμένου η έρευνα να ολοκληρωθεί από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση. «Είναι σαφές γιατί αφαιρέθηκε η δικογραφία από δύο έντιμους εισαγγελείς. Η αλήθεια στο τέλος θα κερδίσει», ήταν τα λόγια του.

Επιπλέον, ευχαρίστησε τους δύο προαναφερθέντες εισαγγελικούς λειτουργούς, αλλά και τις ανεξάρτητες Αρχές που πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια ανάδειξης της αλήθειας, ενώ κατέληξε διατυπώνοντας την πεποίθηση του πως όλα τα δημοκρατικά κόμματα της αντιπολίτευσης θα σταθούν αρωγοί στη διαλεύκανση του σκανδάλου.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: «Η λογοδοσία για το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας»

«Χαστούκι» RSF για το ξελάσπωμα του Αρείου Πάγου στον Μητσοτάκη – Στο κάδρο ο πρωθυπουργός

ΚΚΕ για πόρισμα Αρείου Πάγου: «Ξέπλυμα» των υποκλοπών μέσω της δήθεν «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης