Ανδρέας Πάτσης: Κατέθεσε αίτημα διαπραγμάτευσης της ποινής για τα διάτρητα πόθεν έσχες

Ανδρέας Πάτσης: Κατέθεσε αίτημα διαπραγμάτευσης της ποινής για τα διάτρητα πόθεν έσχες

Κατά την έναρξη της σημερινής δικασίμου στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης που κατηγορείται για τα αδικήματα «της ανακριβούς και ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση καθώς και της συμμετοχής σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως, κατ’ εξακολούθηση» υπέβαλε αίτημα ποινικής διαπραγμάτευσης για την ποινή του, επικαλούμενος τις νέες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Ο εισαγγελέας της έδρας ανέφερε πως η υπόθεση «είναι δεκτική συμβιβασμού» οπότε και η δίκη διεκόπη για την Τρίτη 1/10 με σκοπό να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και του εισαγγελέα της έδρας.

Το αποτέλεσμα της ποινικής διαπραγμάτευσης θα πρέπει να αποδεχτεί και ο πρόεδρος της έδρας, ειδάλλως το δικαστήριο θα προχωρήσει στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Τα διάτρητα πόθεν έσχες

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης, η σύζυγός του Βασιλική Παπαλουκά και η πρώην σύζυγός του επρόκειτο να δικαστούν για διάτρητα πόθεν έσχες.

Πρόκειται για υπόθεση που από το 2020 είχε γράψει το Documento, και για την οποία είχε ενημερωθεί επισήμως και η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής, αλλά είχε θέσει τότε τις καταγγελίες στο αρχείο.

Τρία χρόνια μετά και αφότου ο πρωήν γαλάζιος βουλευτής διαγράφηκε από τη ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα για εκ νέου σύγκληση της επιτροπής πόθεν έσχες. Το αποτέλεσμα ήταν να αρθεί η ασυλία του Α. Πάτση και να του ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος από την Εισαγγελία Εφετών Αθήνας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ανδρ. Πάτσης βαρυνόταν με τα αδικήματα «της ανακριβούς και ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση καθώς και της συμμετοχής σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως, κατ’ εξακολούθηση».

Η σύζυγός του Βασ. Παπαλουκά κατηγορήθηκε για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης συζύγου του υπόχρεου και για συνέργεια σε συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή διά παρένθετου προσώπου (συζύγου), ενώ η πρώην σύζυγος Πάτση για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης (συζύγου του υπόχρεου).

Διαβάστε επίσης

Το έκτρωμα Φλωρίδη βλάπτει σοβαρά πολίτες και Δικαιοσύνη – Δικηγόροι και πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων εξηγούν στο Documento τα προβλήματα

Μαρινέλλα: Κρίσιμες ώρες για τη μεγάλη ερμηνεύτρια – Είχε πονοκέφαλο πριν τη συναυλία (Video)

Μέση Ανατολή: Βαθαίνει η εμπλοκή της Κύπρου στην κρίση – Αμερικανοί στρατιώτες φτάνουν στο νησί

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πράσινο φως για μισθό σχεδόν 1.000 ευρώ την ημέρα σε καθηγητή μεσαιωνικής ιστορίας

Χωριό που φαίνεται…

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η ΠΓ – Στο τραπέζι τα οργανωτικά, τα οικονομικά και η κόντρα Τζάκρη – Ραγκούση

Φωτιά στα μπατζάκια μας…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter