Ανδρέας Κουλουμπής: Έφυγε από τη ζωή ο βαρύτονος της Λυρικής – Σύζυγος της Κάρμεν Ρουγγέρη

Ανδρέας Κουλουμπής / Facebook

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο Ανδρέας Κουλουμπής, βαρύτονος της Λυρικής Σκηνής και επί 57 έτη σύζυγος της Κάρμεν Ρουγγέρη.

«Ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της όπερας, ο βαρύτονος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ανδρέας Κουλουμπής, έφυγε από τη ζωή… μνήμες αμέτρητες μαζί του, επάνω αλλά και έξω από τη σκηνή. Καρμεν, Χριστίνα & Βίκτωρα, τα θερμά μου συλλυπητήρια», ήταν το μήνυμα του Νίκου Τσαούση, τενόρου και πρώην μέλους της χορωδίας της ΕΛΣ.

Ο Ανδρέας Κουλουμπής γεννήθηκε στην Αθήνα. Διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου (α’ βραβείο), από το 1967 ερμηνεύει όλους σχεδόν του πρώτους ρόλους βαρύτονου σε παραστάσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, στο Φεστιβάλ Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ εμφανίζεται και σε λυρικά θέατρα του εξωτειρκού.

Ήταν επίσης σολίστ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς και της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Συμμετείχε στο «Άξιον εστί» του Μίκη Θεοδωράκη ως βαρύτονος σε συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Kouloumpis, Theodorakis - Naoi sto shima tou ouranou (1977)

Την περίοδο 1994 – 1997 διετέλεσε αναπληρωτής καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Είχε επίσης γράψει στίχους σε θεατρικά έργα της Παιδικής Σκηνής Κάρμεν Ρουγγέρη, αλλά και συλλογή ποιημάτων.

Με την Κάρμεν Ρουγγέρη απέκτησαν δύο παιδιά, τη Χριστίνα και τον Βίκτωρα.

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία: «Ιερές» business, απάτες και εκβιασμοί – Οι σκιές και το ποινικό παρελθόν του επιχειρηματία

Γάζα: «Παράθυρο» για έμμεσες διαπραγματεύσεις μέσω Κατάρ – «Ναι» σε ανακωχή υπό όρους από τη Χαμάς

Λίβανος: Νεκροί τρεις δημοσιογράφοι από ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Σφυροκόπημα στα προάστια της Βηρυτού (Video)

ΗΣΑΠ: Μόλις έξι συντηρητές για το απαρχαιωμένο δίκτυο – Η φωτιά στον συρμό στη Νερατζιώτισσα ανέδειξε την τραγική υποστελέχωση της Γραμμής 1

Η εισαγγελία δεν είδε παράβαση καθήκοντος από τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου – Ο «εκλεκτός» του Μητσοτάκη έπεσε… στα μαλακά

Καιρός: Πώς θα κυλήσει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου – Πού θα φτάσει ο υδράργυρος