Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο Ρέθυμνο: Νέο μήνυμα από το 112 – Εκκενώνονται οικισμοί (Video)

Αναζωπυρώθηκαν εστίες της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ρέθυμνο, στις περιοχές Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου.

Στην επιχείρηση για την κατάσβεσή της συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις – και από την Αθήνα – ενώ σηκώθηκαν και τέσσερα εναέρια μέσα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα, που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Λίγο μετά τις 12 στάλθηκε από την Πολιτική Προστασία και νέο μήνυμα 112 προς τους πολίτες, στο οποίο αναφέρεται ότι «αν βρίσκεστε στις περιοχές Αποδούλου, Αγίου Ιωάννη και Νίθαυρη Ρεθύμνου παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Το πρωί της Πέμπτης υπήρχαν πολλές μικρές και διάσπαρτες εστίες χωρίς κάποιο μεγάλο ενεργό μέτωπο, ωστόσο οι δυνάμεις που παρέμεναν στην περιοχή συνέχισαν να επιχειρούν με εντατικούς ρυθμούς. Παρ’ όλα αυτά οι ισχυροί άνεμοι αλλά και η μεγάλη έκταση του πύρινου μετώπου είναι αιτίες για τις συνεχείς αναζωπυρώσεις που σημειώνονται.

Δείτε επίσης:

Σε έξαρση ο ιός του Δυτικού Νείλου: Δύο νεκροί την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου – O χάρτης των κρουσμάτων

Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή: Η Χεζμπολάχ χτυπά το Ισραήλ τις επόμενες μέρες – Συναγερμός από τις NOTAM Ιράν και Αιγύπτου

«Είμαστε ήρωες για έξι μήνες και μετά στα αζήτητα» – Ο εποχικός πυροσβέστης που τραυματίστηκε στη φωτιά στις Πετριές μιλά στο Documento

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο: Mάχη με τις αναζωπυρώσεις και τους ισχυρούς ανέμους (Photos-Videos)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τραυματισμός-σοκ για τον Λαμέχα Γκίρμα στα 3.000 μ. – Σκόνταψε και έχασε τις αισθήσεις του (Video)

Τραγικό τροχαίο στον Πύργο: Νεκρός ένας 45χρονος – Εκτοξεύτηκε από το όχημα και διαμελίστηκε (Photos-Video)

Ετικέτες