Αναζωπυρώσεις και μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία – Πύρινα μέτωπα σε Αν. Μάνη και Μέλπεια Μεσσηνίας

Αναζωπυρώσεις και μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία – Πύρινα μέτωπα σε Αν. Μάνη και Μέλπεια Μεσσηνίας

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά από την Ηλεία που πέρασε στην Αρκαδία και απειλεί χωριά του Δήμου Γορτυνίας. Οι φλόγες κινούνται προς τους οικισμούς Καπέλη, Δωδεκάμετρο, Τουμπίτσι, Λιβαδάκι και Νεοχώρι. Παράλληλα, μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες και στην Ηλεία, με τη φωτιά να συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη. Επιχειρούν εναέρια μέσα που ρίχνουν νερό σε επικίνδυνα σημεία. Το πύρινο μέτωπο πέρασε από τη Νεμούτα της Ηλείας.

Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «από νωρίς το πρωί επιχειρούσε στο μέτωπο της φωτιάς ένα ελικόπτερο, ενώ όπως έχω ενημερωθεί, αναμένονται και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα».

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι «στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και μηχανήματα έργου, ενώ έχουν ξεκινήσει προσπάθειες για την δημιουργία μιας αντιπυρικής ζώνης, ώστε να περιοριστεί η φωτιά».

Διαβάστε επίσης: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία – Σε εξέλιξη η φωτιά στην Αν. Μάνη και Μέλπεια Μεσσηνίας

Επίσης, ανέφερε ότι «έχουν εκκενωθεί, για προληπτικούς λόγους, περισσότεροι από οκτώ οικισμοί», ενώ όσον αφορά την πρόκληση ζημιών από την φωτιά, είπε ότι «σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, αλλά ακόμα δεν υπάρχει πλήρης εικόνα».

Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν και στο μέτωπο της Μεγαλόπολης που πέρασε από τη γειτονική Μεσσηνία. Επί τόπου βρίσκονται 95 πυροσβέστες, 25 οχήματα με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιούν ρίψεις νερού, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πως «έχει σημειωθεί αναζωπύρωση στην περιοχή Βίλλια της Νεμούτας, όπου ήδη επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να περιορίσουν την φωτιά και να μην μετακινηθεί προς την περιοχή Ξηρόκαμπος».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «είναι σημαντικό να περιοριστεί η φωτιά στα Βίλλια, διότι αν επεκταθεί προς Ξηρόκαμπο, αλλά και προς τις περιοχές Βασιλάκι, Λούβρο, Υψηλό και Άσπρα Σπίτια, τότε θα “βρει” δασικές εκτάσεις που δεν έχουν καεί».

Επίσης, όπως είπε ο Βασίλης Γιαννόπουλος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «υπάρχει άλλη μία αναζωπύρωση στην περιοχή Δούκας και οι πυροσβεστικές δυνάμεις την αντιμετωπίζουν, ώστε να μην προχωρήσει προς την περιοχή Νεράιδα».

Στο μεταξύ δώδεκα άτομα διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας. Οι εννέα αντιμετώπιζαν ήπια αναπνευστικά προβλήματα και οι τρεις έφεραν ελαφρά εγκαύματα. Τους παρασχέθηκε η κατάλληλη φροντίδα και αποχώρησαν.

Σε εξέλιξη τη φωτιά στη Μέλπια Μεσσηνίας

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να επιχειρούν, τόσο στο μέτωπο της φωτιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Μέλπεια, της Μεσσηνίας, όσο και σε γειτονικό μέτωπο στην περιοχή της Μεγαλόπολης, που πέρασε στην Αρκαδία από την Μέλπεια.

Ειδικότερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν, αποτελούνται από 95 πυροσβέστες με 25 οχήματα με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιούν ρίψεις νερού, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Ακόμη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν και στο άλλο μέτωπο της φωτιάς στην Αρκαδία και συγκεκριμένα σε ορεινές περιοχές της Γορτυνίας, που πέρασε από την Νεμούτα της Ηλείας.

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στην Ανατολική Μάνη

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 88 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιούν ρίψεις νερού, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter