Αναζητούνται τα… πόμολα

Αναζητούνται τα… πόμολα

Αποσιωπήσεων συνέχεια από την κυβέρνηση Μητσοτάκη της οικονομικής κατάστασης της χώρας από την οποία ξηλώνουν μέχρι την τελευταία στιγμή ακόμη και τα «πόμολα».

Η εκτέλεση του προϋπολογισμού από τους «σοφούς» του Κυριάκου έκλεισε με έλλειμμα €4,72 δις. Το ύψος του δημόσιου χρέους σε απόλυτους αριθμούς ξεπέρασε αυτό του 2011 και έφτασε τα €356,25 δις., ενώ του κρατικού χρέους έφτασε τα €400,27 δις. (192,4% του ΑΕΠ το υψηλότερο από την είσοδο της χώρας στο ευρώ.

Το πραγματικό ΑΕΠ ήταν το 2022 €192,1 δις. ενώ το 2011 ήταν €194,2 δις.

Τα μαγικά του κυρίου Σταϊκούρα που για να δείξει το δημόσιο χρέος μικρότερο, υπερδιπλασίασε το δανεισμό του Κράτους από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης αποφεύγοντας τις αγορές. Δηλαδή ο ΟΔΔΗΧ είχε δανειστεί στο τέλος του 2022 από την ΤτΕ  τα διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης ύψους  €46,7 δισ., ποσόν που δεν φαίνεται στο δημόσιο χρέος καθώς σε αυτό  προσμετράται μόνο το χρέος του Κράτους προς τους δανειστές του εκτός Γενικής Κυβέρνησης.

Κοινώς έχουν σηκώσει τα χρήματα των Ασφαλιστικών Ταμείων και άλλων φορέων, χωρίς να ανακοινωθούν οι όροι δανεισμού, αλλά και το πώς αυτά τα χρήματα θα επιστρέψουν στη θέση τους. Καταχρηστικές πρακτικές ονομάζουν κάποιοι αυτό το είδος δανεισμού.

Επίσης η μέση ετήσια αύξηση του ΑΕΠ στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη έφτασε μόλις στο 1,7% ενώ η αύξηση των επενδύσεων περιορίστηκε στα €21 δις, μόλις στο ένα τέταρτο από όσα είχε υποσχεθεί ο πολύς Αδωνης Γεωργιάδης.

Τα παραπάνω είναι κάποια από τα οικονομικά στοιχεία που αποκρύπτονται επιμελώς καθώς αποδεικνύουν την πορεία προς τον γκρεμό αλλά και ότι με τη διακυβέρνησή τους φτωχοποιούν προς όφελός τους και μόνο τη χώρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter