Αναζητείται στήριγμα για την ελληνική οικονομία

Αναζητείται στήριγμα για την ελληνική οικονομία

Ντόμινο πολύ σημαντικών επιπτώσεων στην ελληνική οικονομία φέρνει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το ράλι των ανατιμήσεων που είχε ξεκινήσει πριν από την ουκρανική κρίση, εξελίσσεται καθημερινά σε εφιάλτη για τα ελληνικά νοικοκυριά, που βλέπουν να μειώνεται συνεχώς το διαθέσιμο εισόδημά τους.

Ο πληθωρισμός αναμένεται να φτάσει σε διψήφιο ποσοστό το Φεβρουάριο, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αρνείται να κάνει οποιαδήποτε κίνηση ενίσχυσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αποδίδοντας τις επιπτώσεις της απραξίας της στην πολεμική σύρραξη Ουκρανίας-Ρωσίας.

Ταυτόχρονα η επισιτιστική κρίση έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα του ελληνικού πληθυσμού με υπαρκτά φαινόμενα του πρώτου μνημονίου στους δρόμους των μεγάλων πόλεων.

Πλέον ακόμη και η επάρκεια του ψωμιού απειλείται, καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν απόλυτη εξάρτηση από το ουκρανικό και ρωσικό σιτάρι. Η τιμή του ψωμιού αναμένεται να πάρει την ανηφόρα τις επόμενες ημέρες δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στα ελληνικά νοικοκυριά.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αναμένεται να ταρακουνήσουν συθέμελα και τον ελληνικό τουρισμό, τη βιομηχανία πάνω στην οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη στήριζε όλη της τη φιλοσοφία περί αλματώδους ανάπτυξης. Και αυτό γιατί ενώ το 2019, έτος αναφοράς για τον ελληνικό τουρισμό, είχαν έρθει στη χώρα μας 700.000 ρώσοι επισκέπτες, μέχρι τώρα οι κρατήσεις ήταν στο 50% ενώ πλέον αναμένονται πολύ λιγότεροι.

Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αδιαφορεί για οτιδήποτε άλλο εκτός από το διαμοιρασμό των χρημάτων του Ταμείου Ανάπτυξης στους φίλους της επιχειρηματίες, η ελληνική οικονομία βλέπει να επιταχύνεται η πορεία της προς νέα μνημόνια πολύ σκληρότερα από τα προηγούμενα.

Οι εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην οικονομία και στην ενέργεια έχουν ολέθρια αποτελέσματα για τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, που είναι αδύνατον να αντιστραφούν με την ιδεοληψία που τη διακατέχει.

Γιατί ο Μητσοτάκης και η παρέα του ελλείψει ενσυναίσθησης για το που οδηγούν τη χώρα είναι σίγουρο ότι θα φτάσουν μέχρι την καταστροφή της.

Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που θα το κάνουν.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter