Αναζητείται ευημερία

Στην Ελλάδα επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά μεταπολεμικά το βασικό σενάριο στην οικονομία. Να ευημερούν οι λίγοι και να δυστυχούν οι πολλοί.
Ετσι το παραμύθι της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνεχίζεται ενισχυόμενο ποικιλοτρόπως από τα καλοπληρωμένα Μέσα Ενημέρωσης. Μόνο που πλέον μας μάθανε και οι ξένοι. Η Deutsche Welle σε ρεπορτάζ της επισημαίνει ότι η φτώχεια στην τρίτη ηλικία δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στην Ελλάδα καθώς η οικονομική κρίση κι έπειτα ο κορονοϊός επιδείνωσαν την κατάσταση.

Βέβαια η Γερμανία δεν είναι άμοιρη ευθυνών της κατάστασης που βιώνουν οι έλληνες πολίτες τα τελευταία δέκα τουλάχιστον χρόνια, αλλά αυτό κρύβεται.
Την κατάσταση στην Ελλάδα το 2021 που κρύβουν κυβέρνηση και ΜΜΕ αποκαλύπτουν σε όλη της την έκταση οι αριθμοί που είναι πραγματικά αμείλικτοι.
Είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι σε επίπεδα κατώτερα αυτών του 2012 και επίσης η μοναδική χώρα στη γηραιά ήπειρο που το όριο της φτώχειας είναι πολύ πιο κάτω από τα επίπεδα του 2009.

Και οι πολίτες ζουν τις τελευταίες εβδομάδες ένα κύμα δραματικών αυξήσεων στην ενέργεια όπου οι λογαριασμοί του ρεύματος και τα καύσιμα έχουν εκτιναχτεί ενώ αναμένονται νέες μεγάλες αυξήσεις σε γαλακτοκομικά, τυροκομικά, ζυμαρικά, αναψυκτικά, αρτοσκευάσματα, κρέατα, καλλυντικά και απορρυπαντικά.
Φτάνουμε στις εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Ετους πιο φτωχοί από πέρυσι, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επαίρεται ότι κατάφερε να πετύχει τεράστια ανάπτυξη, στο 7% υποστηρίζει, χωρίς όμως να λέει από πού ξεκίνησε να την υπολογίζει.

Γιατί απλή αριθμητική να ξέρει κανείς άλλο το 7% στο 1 και άλλο στο 10. Από την άλλη μεριά βέβαια οι τέως δημόσιες μονοπωλιακές επιχειρήσεις που ξεπουλήθηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη καταγράφουν γιγαντιαία κέρδη.

Οι οικογένειες δεν έχουν πλέον χρήματα για να περάσουν τον μήνα. Αυτά τελειώνουν με στερήσεις την τρίτη εβδομάδα του μήνα. Ακόμη και στις ενδιάμεσες εκπτώσεις οκτώ στις δέκα εμπορικές επιχειρήσεις έχασαν τζίρους, σε κάτι που συνετέλεσαν και τα κυβερνητικά μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Δυστυχώς για πολλοστή φορά η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη φτωχοποιεί βίαια την ελληνική κοινωνία προς όφελος βέβαια των λίγων επιχειρηματιών φίλων της.

Μόνο που αυτό πρέπει να τελειώσει!

documentonews.gr