Αναζητείται ανάπτυξη

Αναζητείται ανάπτυξη

Μπορεί τα κυβερνητικά στελέχη να δείχνουν αισιόδοξα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και να προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους πολίτες κάνοντας λόγο για καταπληκτική ποιότητα ζωής, όμως κάποιοι οργανισμοί έχουν διαφορετική άποψη.

Και δεν μιλάμε για αριστερά ινστιτούτα κατά της νεοφιλελεύθερης πολιτικής αλλά για το ΔΝΤ και το ΙΟΒΕ.

Για το ΙΟΒΕ το δυσμενές σενάριο για την ελληνική οικονομία γίνεται πλέον βασικό, με προβλέψεις για νέες αυξήσεις 2,5-3% στην ενέργεια και για ανάπτυξη. Πρέπει να σημειωθεί ότι το Μαξίμου έκανε λόγο για ανάπτυξη 4,5% και το ΙΟΒΕ για 5%. Ο πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα φτάσει σε ετήσια βάση 8% και θα υπάρξει επιστροφή των δίδυμων ελλειμμάτων.

Για το ΔΝΤ η ανάπτυξη φέτος θα είναι 3,5% και 2,6% για το 2023. Ολα αυτά αποδεικνύουν ότι η οικονομία βρίσκεται στην αρχή ενός νέου σπιράλ καθόδου και ότι όλες οι κυβερνητικές προβλέψεις έχουν πέσει πανηγυρικά έξω. Το ενδεχόμενο ύφεσης φαντάζει πλέον ως πολύ πιθανό σενάριο για την ευρωζώνη και πολύ περισσότερο για την Ελλάδα. Οι ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις και ο πληθωρισμός πλήττουν καίρια τα νοικοκυριά, με αποτέλεσμα η αγορά να βρίσκεται σε καθημερινή καθίζηση. Η δραματική αύξηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος κόβει ακόμη και δαπάνες για βασικά είδη διατροφής.

Και ως αντιστάθμισμα για όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ. Το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός υπόσχονται ανάπτυξη και μάλιστα εκρηκτική αλλά δίνουν αυξήσειςφιλοδώρημα όταν οι αυξήσεις των προϊόντων στην αγορά είναι πάνω από 25%.

Πρέπει πλέον να γίνει συνείδηση σε όλους τους πολίτες ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί τη χώρα σε νέα ύφεση και νέα μνημόνια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter