Αναζητάει συνεκτικό αφήγημα τριετίας ο Μητσοτάκης- Τα μέτρα που θα εξαγγείλει

Αναζητάει συνεκτικό αφήγημα τριετίας ο Μητσοτάκης- Τα μέτρα που θα εξαγγείλει

Σε λίγη ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην 88η ΔΕΘ, όπου θα προσπαθήσει μέσα από τα μέτρα που θα εξαγγείλει να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία για την κυβέρνησή του.

Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μέτρα-ασπιρίνη ώστε να δείξει “εμπράκτως” όπως λένε κορυφαία στελέχη ότι το μήνυμα των ευρωεκλογών ελήφθη. Στο κομμάτι της υγείας δεν είναι τυχαίο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα επιπλέον κίνητρα που κυμαίνονται από 200 έως 600 ευρώ μηνιαίως για την προσέλκυση ή την παραμονή ιατρών σε ακριτικές περιοχές. Την ίδια στιγμή το πιθανότερο σενάριο είναι να ανακοινώσει αυξήσεις στις εφημερίες σε ότι αφορά τους εργαζόμενους του ΕΣΥ.

Τα νυχτερινά των ενστόλων

Ένα άλλο μέτρο που θα ανακοινωθεί θα αφορά τους ένστολους, καθώς τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση εξέταζε τα “παγωμένα” εδώ και χρόνια “νυχτερινά”.
Συγκεκριμένα για τη νυχτερινή αποζημίωση, οι πληροφορίες θέλουν να ανακοινώνεται μία αύξηση της τάξεις των 20 ευρώ που σημαίνει ότι για τον κατώτερα αμειβόμενο αστυνομικό από τα 177,28 η αποζημίωση θα πάει στα 199,28 ευρώ μηνιαίως.

Συνταξιούχοι και αγρότες

Επίσης, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μικρές αυξήσεις και στις συντάξεις, τουλάχιστον κατά 2,5%, ενώ για τους αγρότες θα ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα η μόνιμη απαλλαγή του αγροτικού πετρελαίου από τον ΕΦΚ. Σε ότι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες θα υπάρξουν όπως λένε κυβερνητικά στελέχη σημειακές παρεμβάσεις στο τεκμήριο που κόστισε εκλογικά στην κυβέρνηση. Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει σύμφωνα με πληροφορίες και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1 μονάδα από του χρόνου.

Στεγαστική κρίση και τρίτεκνοι

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός θα προαναγγείλει μικρή αύξηση του επιδόματος τέκνων, του στεγαστικού επιδόματος και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Επίσης, θα υπάρξουν κάποια μέτρα και για τους τρίτεκνους, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στην ομιλία του στο δημογραφικό.

Σε ότι αφορά την στεγαστική κρίση θα μπει “φρένο” νέες άδειες AirBnB σε κορεσμένες περιοχές, ενώ θα υπάρξει και παράλληλη παροχή φορολογικών κινήτρων σε ορίζοντα τριετίας για το άνοιγμα κλειστών διαμερισμάτων. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει και για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» αλλά και Σπίτι Μου 2 που θα αφορά χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια για πάνω από 20.000 δικαιούχους.

Είναι σαφές ότι το Μαξίμου είναι σε πολιτικό αδιέξοδο για αυτό και θέλει να δείξει ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης έχουν κοινωνικό πρόσημο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter