Αναβλήθηκε το Εφετείο για τον αστυνομικό που σκότωσε την πρώην σύζυγό του και τη φίλη της

Για την 1η Νοεμβρίου του 2023 αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό του 37χρονου πρώην υπαρχιφύλακα Γιώργο Λιανό που σκότωσε την σύζυγό του, Πολυξένη, και τη συνάδελφό της, Σοφία Σαββίδου, που έτυχε να βρίσκεται μαζί της εκείνη την ώρα. Η αναβολή ήρθε κατόπιν αιτήματος της πλευράς του κατηγορουμένου καθώς ο συνήγορός του λείπει εκτός Αθηνών. Πρωτόδικα ο Γ. Λιανός καταδικάστηκε σε δις ισόβια για τις δολοφονίες και σε 5 χρόνια για παράνομη οπλοχρησία.

πρόκειται για τη δεύτερη φορά που αναβάλλεται το Εφετείο προκαλώντας τη δυσφορία των οικογενειών των δύο γυναικών. Συγκεκριμένα η μητέρα της 35χρονης Σοφίας Σαββίδου, που έχασε τη ζωή της καθώς βρισκόταν δίπλα στην πρώην σύζυγο του κατηγορούμενου, την ώρα που πυροβολούσε, δήλωσε πικραμένη και απογοητευμένη, για την νέα αναβολή στη δίκη. Η γυναίκα, στο άκουσμα της νέας αναβολής, για την 1η Νοεμβρίου 2023, είπε:

«H κόρη μου ήταν ένα μάλαμα και δεν είχε καμία σχέση με τίποτα. Να αλλάξει ο νόμος. Και εμείς που ζούμε από πίσω μέχρι να κλείσουμε τα μάτια μας, αυτά που τραβάμε ποιος μας έχει σκεφτεί; Ποτέ δεν θα κλείσει η πληγή, αλλά βλέπω ότι και από το κράτος δεν υπάρχει τίποτα που να μας βοηθάει εμάς. Μας σκοτώνουν δύο φορές με αυτούς τους νόμους».

Στο πρώτο δικαστήριο ο κατηγορούμενος είχε ισχυριστεί ότι, βρέθηκε εν βρασμώ ψυχής και πυροβόλησε συνολικά 26 φορές. Ο ίδιος ο είχε υποστηρίξει ότι φορτίστηκε έντονα όταν η σύζυγός του αποφάσισε να μεταφέρει τα δύο παιδιά τους στη Θήβα.