Αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία Μακρή – Δολοφονήθηκε βασικός μάρτυρας

Αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία Μακρή – Δολοφονήθηκε βασικός μάρτυρας

Για τις 19 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου 2018, μετά από σχετικό αίτημα από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων λόγω κωλύματος του συνηγόρου τους.

Οι δύο κατηγορούμενοι, αδέλφια 34 και 38 ετών βουλγαρικής καταγωγής, μεταφέρθηκαν με ισχυρή αστυνομική συνοδεία στο δικαστήριο και υπέβαλαν εκείνοι το αίτημα.

Πρωτόδικα ο 34χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του επιχειρηματία ενώ ο 38χρονος σε κάθειρξη 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Το παρών στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο έδωσε η σύζυγος του Γ. Μακρή, Βικτώρια Καρύδα, μαζί με τον δικηγόρο της Γιάννη Μαρακάκη.

«Χθες το απόγευμα ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι ένας εκ των μαρτύρων που είχαν κληθεί στην προδικασία αλλά δεν είχε κληθεί στο δικαστήριο δολοφονήθηκε την περασμένη Τρίτη. Είχε αναγνωρίσει τον δράστη της δολοφονίας Μακρή. Ίσως από το κινητό του συλληφθέντα για τη δολοφονία του μάρτυρα αντληθεί υλικό που να βοηθήσει τη δίκη, ίσως βρεθεί ο ηθικός αυτουργός» είπε σε δηλώσεις του ο Γ. Μαρακάκης.

Ο ίδιος μιλώντας την Κυριακή στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA αποκάλυψε πως ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης εκτελέστηκε πριν από λίγο διάστημα στη Βουλγαρία.

«Ο δολοφονηθείς μάρτυρας, δεν είχε κληθεί τώρα, είχε ήδη εισφέρει με την κατάθεσή του στην δίκη, όμως ήταν ο άνθρωπος που ήταν στο βασικό περιβάλλον των δραστών και είχε αναγνωρίσει το άτομο που δολοφόνησε τον Γιάννη Μακρή. Είναι σε κοντινό σημείο η δολοφονία του μάρτυρα και το γεγονός ότι ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό» είπε και πρόσθεσε ότι γίνεται έρευνα στις επικοινωνίες του εκτελεστή «για να δουν κατά πόσο συνδέονται τα δύο γεγονότα».

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Μακρής δολοφονήθηκε την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του και ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του. Δύο άνδρες τον πλησίασαν και ο ένας τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής στο κεφάλι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter