Για τις 10 Νοεμβρίου 2025 αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό του άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, καταδικασμένου πρωτόδικα για βιασμό δύο αγοριών το 2015. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ελεύθερος, καθώς το πρωτοβάθμιο δικαστήριο χορήγησε αναστολή μέχρι το Εφετείο.
Διαβάστε επίσης: Δημήτρης Λιγνάδης: Στο εδώλιο του Εφετείου – Τα ενδεχόμενα για την ποινική μεταχείριση
Η δίκη ενώπιον του ΜΟΕ αναβλήθηκε με αίτημα των νέων συνηγόρων που ανέλαβαν τον Λιγνάδη μετά τον θάνατο του Αλέξη Κούγια.
Οι νέοι συνήγοροι, Σταύρος Γεωργόπουλος και Χρήστος Μαυρομάτης, αιτήθηκαν στο δικαστήριο να τους χορηγήσει χρόνο ώστε να προετοιμαστούν για το έργο τους, αίτημα στο οποίο συναίνεσε από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας και ο εκ των συνηγόρων Γιάννης Βλάχος.
Η δευτεροβάθμια δίκη θα διεξαχθεί από μηδενική βάση και με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ως προς την ποινική του μεταχείριση του κατηγορούμενου, σύμφωνα με το dikastiko.gr. Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών ενδέχεται να επιβάλει μεγαλύτερη ποινή στον κατηγορούμενο επειδή η εισαγγελέας Εφετών, Βασιλική Χαλβά, άσκησε έφεση τόσο για το σκέλος της απόφασης που αφορά το ύψος των ποινών όσο και για την αθώωση του Δ. Λιγνάδη για τον βιασμό του 16χρονου.
Η σημερινή δικάσιμος ορίστηκε μετά την αποδοχή του αιτήματος αναβολής από την πλευρά ενός εκ των καταγγελόντων τον περασμένο Ιούλιο. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα και το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση.
Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε καταδικαστεί για τα κακουργήματα του βιασμού δύο 17χρονων αγοριών αλλά κρίθηκε αθώος, λόγω αμφιβολιών, για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός 16χρονου, και αθωώθηκε για τον βιασμό ενός ενήλικα επειδή ο μηνυτής δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει και να υποστηρίξει την κατηγορία.
Του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών αλλά με αναστολή και ως εκ τούτου είναι εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους.
Διαβάστε επίσης
Καιρός: Αλλάζουν τα δεδομένα για την 25η Μαρτίου – Τι εκτιμούν οι μετεωρολόγοι
Η Δικαιοσύνη στη χώρα του Κυριάκου
Καιρός: Αλλάζουν τα δεδομένα για την 25η Μαρτίου – Τι εκτιμούν οι μετεωρολόγοι