Ανατροπή στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν και η Σαουδική Αραβία θα κάνουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, σύμφωνα με την Τεχεράνη

Ανατροπή στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν και η Σαουδική Αραβία θα κάνουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, σύμφωνα με την Τεχεράνη
Συνάντηση του Ιρανού υουργού Εξωτερικών με τον ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας το 2023 μετά από πολλά χρόνια διακοπής των διπλωματικών σχέσεων (Iranian Foreign Ministry via AP)

Το Ιράν και η Σαουδική Αραβία θα πραγματοποιήσουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με μια πληροφορία που μετέδωσε ένα ιρανικό μέσο ενημέρωσης, την οποία προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιώσει το Ριάντ, όμως θα μπορούσε να αποτελέσει ορόσημο για αυτές τις δύο δυνάμεις της Μέσης Ανατολής, οι σχέσεις των οποίων για μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμεναν «ψυχρές».

Οι δύο χώρες, οι οποίες εδώ και καιρό υποστήριζαν αντίπαλα στρατόπεδα στην περιοχή, είχαν διακόψει εδώ και επτά χρόνια τις διπλωματικές σχέσεις τους. Οι σχέσεις αυτές αναθερμάνθηκαν τον Μάρτιο του 2023 χάρη σε μια εντυπωσιακή επαναπροσέγγιση υπό την αιγίδα της Κίνας.

«Η Σαουδική Αραβία ζήτησε να οργανώσουμε κοινά γυμνάσια στην Ερυθρά Θάλασσα», δήλωσε ο ναύαρχος Σαχράμ Ιρανί, τον οποίο επικαλέστηκε χθες το βράδυ το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna.

Η Σαουδική Αραβία δεν έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν τη διεξαγωγή γυμνασίων με το Ιράν.

«Ο συντονισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα έχουν τις απαραίτητες διαβουλεύσεις σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των γυμνασίων», συμπλήρωσε ο Ιρανί, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Το FBI ξεκίνησε έρευνα για την διαρροή των απόρρητων εγγράφων με τις προετοιμασίες της ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν

Ο πληθυσμός της Ουκρανίας μειώθηκε κατά 8 εκατομμύρια μετά την εισβολή της Ρωσίας

ΗΠΑ: Έρευνα εναντίον ισραηλινής μονάδας βασανιστών Παλαιστίνιων κρατουμένων έχει ξεκινήσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter