Ανατροπή με το εμβόλιο της Pfizer: Δεν χρειάζεται πλέον ψύξη στους -70°C

Ανατροπή με το εμβόλιο της Pfizer: Δεν χρειάζεται πλέον ψύξη στους -70°C

Νέα δεδομένα δίνουν στη δημοσιότητα οι εταιρείες Pfizer – BioNTech για τις θερμοκρασίες συντήρησης των εμβολίων της. 

Η τρέχουσα ετικέτα της Pfizer / BioNTech απαιτεί το εμβόλιο να φυλάσσεται σε έναν εξαιρετικά κρύο καταψύκτη σε θερμοκρασίες μεταξύ -80ºC και -60ºC (-112ºF έως -76ºF), ζητώντας την αποστολή του σε ειδικά σχεδιασμένα δοχεία. Πλέον όμως η εταιρεία υποστηρίζει πως τα εμβόλιά της μπορούν να διατηρηθούν σε «κανονικές» θερμοκρασίες ιατρικού καταψύκτη – δηλαδή από -15° C έως -25° C έως και δύο εβδομάδες.

Οι συγκεκριμένες θερμοκρασίες θα επιτρέψουν τη δραματική επέκταση της διανομής σε κλινικές, φαρμακεία και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Ο Ugur Sahin, διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, δήλωσε ότι η ικανότητα αποθήκευσης του εμβολίου σε υψηλότερες από τις αρχικά δηλωθείσες θερμοκρασίες, θα δώσει στα κέντρα εμβολιασμού «μεγαλύτερη ευελιξία», προσθέτοντας ότι η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει νέες συνθέσεις για να κάνει τη δόση του εμβολίου «ακόμη πιο εύκολη στη μεταφορά και τη χρήση».

Το αντίστοιχο εμβόλιο κατά της Covid-19 της Moderna, βασισμένο σε παρόμοια τεχνολογία RNA messenger, μπορεί ήδη να διατηρηθεί σε κανονικές θερμοκρασίες ψυγείου μεταξύ 2° C και 8° C για 30 ημέρες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter