Ανασχηματισμός: Θεοδωρικάκος αντί Σκρέκα, εκτός ο Αυγενάκης – Στις 11:30 η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ανασχηματισμός – επιχείρηση damage control μετά το στραπάτσο της ευρωκάλπης, αντί του προγραμματισμένου υπουργικού συμβουλίου θα γίνει το πρωί της Παρασκευής.

Οι «γκρίνιες» στο γαλάζιο στρατόπεδο και οι πιέσεις των τελευταίων ημερών οδήγησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώσει στις 11:30 τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης. Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής φαίνεται ότι έπεσαν τα πρώτα τηλέφωνα στους υπουργούς που αναμένεται να αποχωρήσουν από το κυβερνητικό «ρόστερ».

Τα ονόματα

Το παιχνίδι με της «μουσικές καρέκλες» Μητσοτάκη θα συμπεριλάβει ονόματα όπως ο Κώστας Σκρέκας, ο Λευτέρης Αυγενάκης, η Νίκη Κεραμέως αλλά και ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Ειδικότερα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως νέος υπουργός Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος στη θέση του Κώστα Σκρέκα, ο Θεόδωρος Λιβάνιος στο υπουργείο Εσωτερικών (με υφυπουργό τον Βασίλη Σπανάκη) αντί της Νίκης Κεραμέως η οποία μετακινείται στο υπουργείο Εργασίας με υφυπουργό τον Κώστα Καραγκούνη. Νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναμένεται να είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αντί του Δημήτρη Καιρίδη.

Ταυτόχρονα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Λευτέρης Αυγενάκης μένει εκτός κυβέρνησης, με τον Κώστα Τσιάρα να αναλαμβάνει το υπουργείο Γεωργίας.

Οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν, όπως όλα δείχνουν, ονόματα όπως ο Νίκος Δένδιας, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Άδωνης Γεωργιάδης και ο Άκης Σκέρτσος.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Ανασχηματισμός διάχυσης ευθυνών και νέες ισορροπίες στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης

O Αυγενάκης εκλιπαρεί τους φορείς να ζητήσουν από τον Μητσοτάκη να μείνει υπουργός

Μαξίμου: «Κόντυνε» τον Μεϊμαράκη – Νέα επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ η Βόζεμπεργκ

Το Μαξίμου δεν σχολιάζει Σαμαρά και Καραμανλή, αλλά στο παρασκήνιο ακούγεται: «Δεν έβαλαν πλάτη στις ευρωεκλογές»