Ανασχηματισμός: Όσοι… κάηκαν στο ζέσταμα περιμένοντας να χτυπήσει το τηλέφωνό

Ανασχηματισμός: Όσοι… κάηκαν στο ζέσταμα περιμένοντας να χτυπήσει το τηλέφωνό

Αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλήφθηκε την ανάγκη υπουργοποίησης μελών της ΚΟ στον τελευταίο (σίγουρα όχι σαρωτικό) ανασχηματισμό, πολλοί είναι εκείνοι και εκείνες που περίμεναν υπομονετικά μεν, μάταια δε να χτυπήσει το τηλέφωνό τους για τα ευχάριστα!

Ενώ το όνομα του Ευριπίδη Στυλιανίδη ακουγόταν έντονα για την ένταξή του στο κυβερνητικό σχήμα, ο πρώην υπουργός, ο οποίος καταψήφισε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, δεν αξιοποιείται ούτε σε αυτόν τον ανασχηματισμό. Τι κι αν προέρχεται από τη «δύσκολη» περιφέρεια της Ροδόπης, στην οποία όχι μόνο πρώτευσε αλλά ενίσχυσε και τα ποσοστά του το μειονοτικό κόμμα, ο κ. Στυλιανίδης θα παραμείνει για καιρό ακόμα στον «πάγκο» κι ας ρίσκαρε με τη συμμετοχή του στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος. Ο πρόεδρος της Εξεταστικής πετάχτηκε στα… λιοντάρια, «τσαλακώθηκε» και έγινε (δικαίως) πρωτοσέλιδο ουκ ολίγες φορές για τους χειρότερους δυνατούς λόγους χωρίς αντίκρισμα. Ίσως, ο πρώην δημοσιογράφος να πλήρωσε τα χαμηλά ποσοστά που κατέγραψε η ΝΔ στη Β΄ Πειραιά, όμως, για να είμαστε δίκαιοι ο κ. Μαρκόπουλος τον Ιούνιο του 2023 ήρθε τρίτος σε σταυρούς, πίσω από τους Γιώργο Βρεττάκο και Μιχάλη Λιβανό. Οπότε, δύσκολα μπορεί κανείς να του προσάψει ευθύνες για τη «βουτιά» των ευρωεκλογών.

Επόμενος; Θάνος Πλεύρης. Ο πρώην υπουργός Υγείας θεωρούνταν βέβαιο πως θα επανέλθει σε υπουργικό πόστο, καθώς όλο αυτό το διάστημα σήκωσε χωρίς πολιτικά «φάλτσα» το βάρος των καθηκόντων του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Τι κι αν κάθισε στην ηλεκτρική καρέκλα όταν η πανδημία βρισκόταν στο πικ, τι κι αν αναγκαζόταν να καλύψει τη ρητορική ανεπάρκεια υπουργών με τις δικές του παρεμβάσεις, αποφασίστηκε να συνεχίσει από το ίδιο πόστο την ώρα που τόσο η Ζωή Ράπτη όσο και ο Κώστας Τσιάρας από την τριάδα των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων υπουργοποιήθηκαν.

Υποψήφιος για υπουργοποίηση ήταν και ο Κώστας Κατσαφάδος. Ο βουλευτής Α΄ Πειραιά που βγήκε πρώτος σε σταυρούς ήταν θύμα των απαιτήσεων πειραιώτη ολιγάρχη στον προηγούμενο ανασχηματισμό, ενώ δεν διατηρούσε και τις καλύτερες σχέσεις με τον «μουσαφίρη» της παράταξης, Γιώργο Φλωρίδη. Αν και κάποιοι έσπευσαν να του αποδώσουν ευθύνη για το γεγονός ότι χάθηκαν 22.000 ψήφου από τη συγκεκριμένη περιφέρεια σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2023, η αλήθεια είναι ότι ο κ. Κατσαφάδος την ίδρωσε τη φανέλα, εικάζοντας (εσφαλμένα) ότι αυτό θα εκτιμηθεί.

Αδίκως αισιοδοξούσε και ο Κώστας Βλάσσης. Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αρκαδίας (για κάποιον λόγο) είχε τη φιλοδοξία ότι θα επιστρέψει στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ ελπίδες φέρεται να έτρεφε και ο βουλευτής Ημαθίας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο οποίος δεν μπόρεσε να κεφαλαιοποιήσει ούτε το γεγονός ότι ανέλαβε χρέη εισηγητή της ΝΔ στην Εξεταστική των Τεμπών.

Από την Α΄ Θεσσαλονίκης, η Άννα Ευθυμίου προσδοκούσε πως θα ήταν το πρόσωπο που θα σηματοδοτούσε την ενίσχυση της παρουσίας της συγκεκριμένης περιφέρειας στην κυβέρνηση, όμως, την πρόλαβε (στη στροφή) ο εμπειρότερος, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας. Τελευταίος αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικός ο Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι η αριστοτεχνική «κωλοτούμπα» στην ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια πήγε στράφι.

Δείτε επίσης: Ανασχηματισμός: Υπουργοποιήθηκαν 4 μέλη της εξεταστικής για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης γύρισε την πλάτη σε όσους υπέδειξε να απέχουν από τη ψηφοφορία για τα ομόφυλα

«Δίνει» Μητσοτάκη ο Κελέτσης – Με «έκοψε» γιατί δεν ψήφισα για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ανασχηματισμός: Καρατόμηση Θεοχάρη μετά την αποκάλυψη του Documento

 

Documento Newsletter