Ανάρτηση του γιου Μητσοτάκη για τη διαγραφή Σαλμά με «Ομάδα Αλήθειας»- Ενόχληση από μέλη της γαλάζιας ΚΟ

Ανάρτηση του γιου Μητσοτάκη για τη διαγραφή Σαλμά με «Ομάδα Αλήθειας»- Ενόχληση από μέλη της γαλάζιας ΚΟ

Σε ανάρτησή στο Instagram προχώρησε ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος, σε ότι αφορά την παραπομπή του Μάριου Σαλμά στην επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό την διαγραφή του.

Συγκεκριμένα, ο γιος του πρωθυπουργού μας ενημέρωσε για τη διαγραφή του γαλάζιου βουλευτή ανεβάζοντας, μάλιστα την είδηση από τη “Ομάδα Αλήθειας”. Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση σχολιάστηκε αρνητικά από αρκετά μέλη της γαλάζια ΚΟ, σε μία περίοδο όπου οι αντιθέσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος οξύνονται.

Η πρόσληψη από Ισπανό ευρωβουλευτή

Υπενθυμίζεται ότι ο γιος του Κυρ. Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος, είχε απασχολήσει τη ελληνική κοινή γνώμη και στις αρχές του Μαΐου του 2022, όταν το Documento αποκάλυψε ότι προσελήφθη από τον Ισπανό ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς σε θέση διαπιστευμένου κοινοβουλευτικού βοηθού στο Ευρωκοινοβούλιο. Μάλιστα, η πρόσληψη του έγινε 4 μήνες μετά την λήξη της στρατιώτης του θητείας, προκαλώντας μεγάλη κουβέντα για τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκε.

Βαθαίνει η κρίση στη γαλάζια ΚΟ

Τέλος, σε ότι αφορά το κομμάτι της διαγραφής του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, υπάρχει μεγάλη αμηχανία και εκνευρισμός στην γαλάζια ΚΟ. Αντί η κυβέρνηση να διερευνήσει τις σοβαρότατες καταγγελίες του Μάριου Σαλμά για «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς από τα υπουργεία Πολιτισμού και Υγείας ως προς τα κυλικεία των υπουργείων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον στέλνει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του γαλάζιου κόμματος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη κίνηση του πρωθυπουργού είναι πρωτοβουλία αδυναμίας, η οποία ενδεχομένως να βαθύνει ακόμη περισσότερο την κρίση στο εσωτερικό της γαλάζιας ΚΟ.

Μάλιστα, το θέμα είχε θέσει εγγράφως ο κ. Σαλμάς, με ερώτηση στην κυρία Μενδώνη, η οποία του είχε απαντήσει στο τέλος Ιουλίου. Ο γαλάζιος βουλευτής, όμως, επανήλθε.

Η σημερινή κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι και ένα μήνυμα προς τους διαφωνούντες, καθώς ο πρωθυπουργός νιώθει πιο αδύναμος από ποτέ. Αυτά γίνονται λίγους μήνες πριν αρχίσει και η επίσημη συζήτηση για το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία της Δημοκρατίας, που θα αποτελέσει και το κορυφαίο πεδίο έντασης και διαφωνιών εντός της γαλάζιας παράταξης.

Διαβάστε επίσης

Ένταση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: 1-3 Νοέμβρη Συνέδριο, 24 Νοέμβρη εκλογές – Τι ισχύει με το Πόθεν Έσχες

Τι λένε συνεργάτες του Σαλμά μετά την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Κοροϊδία και κλοπή με την εισφορά αλληλεγγύης – Πώς ο Μητσοτάκης παγίδευσε 550.000 συνταξιούχους

Πολάκης: Θα οργώσω όλη τη χώρα για να φέρω το μήνυμα ενός προγραμματικού λόγου για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter