Ανάπτυξη με μεικτούς μισθούς €900

Τους παραμυθάδες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεμπροστιάζει η ΕΡΓΑΝΗ με την έκθεσή της σχετικά με την αγορά εργασίας τους τελευταίους μήνες του 2021 και τον Ιανουάριο του 2022.

Γιατί η έκθεση αυτή καταρρίπτει ολόκληρο το επικοινωνιακό παραμύθι που έχουν στήσει ο Μητσοτάκης και η «άριστη» παρέα του σε συνεργασία με τα καλοπληρωμένα Μέσα Ενημέρωσης περί αλματώδους ανάπτυξης, νέας εποχής στην ελληνική οικονομία και γενικά ψηφίστε μας ξανά για να σας κάνουμε πλούσιους.

Τα νούμερα που αναδεικνύονται και παρασιωπούνται από τα κυβερνητικά στελέχη είναι δραματικά και δείχνουν την κατρακύλα της οικονομίας με απόλυτη ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καθήλωση των αμοιβών στα κατώτατα επίπεδα και έκρηξη των απολύσεων τα βασικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς εργασίας.

Οι αμοιβές των εργαζομένων παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, καθώς το 56% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα το δίμηνο Οκτωβρίου Νοεμβρίου 2021 αμείβονταν με μεικτό μισθό κάτω των 900 ευρώ και το 63,6% με αμοιβές κάτω των 1.000 ευρώ μηνιαίως.

Εξαρση των απολύσεων – αποχωρήσεων που έφθασαν τις 163.787 κατά τον Ιανουάριο 2022 αυξημένες κατά 73,26% από τον αντίστοιχο μήνα του.

Στοιχεία που αποδεικνύουν χωρίς να είναι δυνατόν να αμφισβητηθούν από τους παραμυθάδες του ανέμελου πρωθυπουργού ότι βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά επί κυβερνήσεων της Δεξιάς σε ένα καθοδικό σπιράλ που οδηγεί μαθηματικά σε ένα νέο σκληρότερο μνημόνιο.

Γιατί με πληθωρισμό ρεκόρ εικοσιπενταετίας, ανεξέλεγκτες αυξήσεις βασικών προϊόντων διατροφής, λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος σε ύψος μηνιαίου μισθού, πετρέλαιο πάνω από $100 το βαρέλι, χωρίς βιομηχανία και κατεστραμμένες μικρομεσαίες επιχειρηματικές μονάδες ανάπτυξη δεν υπάρχει όσο και να παραμυθιάζουν την κοινωνία ο Κυριάκος και οι σύμβουλοί του.

Μεικτός μισθός €900 για πάνω από το 50% των εργαζομένων με αυξημένες απολύσεις και ανεργία είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας και της φτωχοποίησης.

Η Ελλάδα ως άλλος Τιτανικός βυθίζεται και ο Κυριάκος στο Μαξίμου αγναντεύει ευτυχισμένος το μέλλον.

documentonews.gr