Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 91-89: Τα λάθη στο φινάλε του στέρησαν τη νίκη

EUROLEAGUE 2024-2025 / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 91-89, με τους «ερυθρόλευκους» να αδειάζουν από ενέργεια και καθαρό μυαλό στα κρίσιμα τελευταία λεπτά ενός ματς που κρατούσαν στα χέρια τους.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε φορτσάτος στην Πόλη, αρχικά από την άμυνα και ύστερα από τα σουτ έξω από τα 6.75μ. Η προσπάθεια όμως έμεινε στη μέση καθώς η Αναντολού Εφές εκμεταλλεύτηκε σερί λάθη των «ερυθρολεύκων» στο κρίσιμο τελευταίο τρίλεπτο και κατάφερε να αρπάξει τη νίκη από τα χέρια των «ερυθρολεύκων» (81-79). Στο 2-2 ο Ολυμπιακός που ηττήθηκε στο δεύτερο φετινό ματς που έδωσε στην Πόλη, μετά από αυτό κόντρα στη Φενέρ.

Ο Εβάν Φουρνιέ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση επιθετικά σημειώνοντας 20 πόντους, αλλά ήταν μοιραίος στα τελευταία λεπτά με λάθη στην επίθεση. Πλήγωσαν τον Ολυμπιακό τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε η Εφές, δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του Μιγιάτοβιτς να είναι ζωντανή στη διεκδίκηση του ματς, πριν την τελική επιτυχημένη αντεπίθεση. Κορυφαίος για τους νικητές ο Σέιν Λάρκιν, ο οποίος «ζεστάθηκε» στο β’ δεκάλεπτο και δεν κοίταξε ποτέ πίσω, σημειώνοντας 24 πόντους στο ερυθρόλευκο καλάθι.

Κόντρα στη Μπάγερν, στο Μόναχο (25/10) η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στη Euroleague.

Το ματς

Έξι κλεψίματα, εννέα ασίστ και μόλις ένα λάθος είχε ο Ολυμπιακός στην πρώτη περίοδο. Ακολουθώντας τη δοκιμασμένη συνταγή της συμπαγούς άμυνας αποδιοργάνωσε την Αναντολού Εφές και με την δημιουργική ικανότητα του Φαλ από τη ρακέτα προς τα έξω, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +12 (11-23).

Οι αλλαγές του Μπαρτζώκα δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο αμυντικά, με τους Βιλντόσα και Πετρούσεφ να αδυνατούν στον συγχρονισμό. Από την άλλη πλευρά, ο Σέιν Λάρκιν άρχισε να ζεσταίνεται, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να σκοράρουν 30 πόντους στο καλάθι των ερυθρολεύκων, κλείνοντας το ημίχρονο στο -3 (41-44).

Ακολούθησε μία… τρίποντη ραψωδία στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Λάρκιν να συνεχίζει από εκεί που το άφησε και τον Εβάν Φουρνιέ να απαντά με τρία μεγάλα σουτ όταν η Εφές πλησίαζε ή και ισοφάριζε το παιχνίδι κρατώντας το προβάδισμα του Ολυμπιακού (65-70, 30′).

Όσο ο Λάρκιν έπαιρνε ανάσες, ο Μπομπουά κρατούσε την Εφές ζωντανή, την ώρα που η ομάδα του Μπαρτζώκα έβρισκε σταθερές στον εξαιρετικό ΜακΚίσικ από την περιφέρεια (78-82, 35′). Στο τρίλεπτο για το τέλος ο Ελάιζα Μπράιαντ έβαλε την ομάδα του Μιγιάτοβιτς για πρώτη φορά σε θέση οδηγού, αλλά απανωτά λάθη στα κρίσιμα λεπτά και ένα καλάθι – μαχαιριά του Μπράιαντ στα τελευταία δευτερόλεπτα έδωσαν τη νίκη στην Εφές.

Η επόμενη αγωνιστική

Η πρώτη διαβολοβδομάδα της σεζόν δεν κύλησε καλά για τις δύο ελληνικές ομάδες, που έκλεισαν με απολογισμό μίας νίκης έναντι τριών ηττών. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την επόμενη Παρασκευή τη Μπάγερν του Γκόρντον Χέρμπερτ στο Μόναχο, ενώ ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υποχώρησε στο 2-2 μετά τις ήττες σε Παρίσι και Μαδρίτη, αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε του Σάρας Γιασικεβίτσιους στην Πόλη.