Ανανεωμένο το νέο «Μηχανικοί στην Πράξη» της MYTILINEOS

Το Πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» της MYTILINEOS, που πλέον αποτελεί σημείο αναφοράς για τους νέους και τις νέες μηχανικούς που ξεκινούν την εργασιακή τους σταδιοδρομία, μπαίνει σε νέα εποχή και επεκτείνεται στις Κεντρικές Λειτουργίες και Υπηρεσίες της εταιρείας και σε όλους τους Τομείς Δραστηριότητάς της (Μεταλλουργία, Ενέργεια, Κατασκευές).

Το Πρόγραμμα επιδιώκει να προσφέρει στους συμμετέχοντες μία ολοκληρωμένη για εκείνους εργασιακή εμπειρία, που θα αποτελέσει το έναυσμα για μία επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα. Η πρωτοβουλία της MYTILINEOS επιδιώκει να δημιουργήσει ένα πρότυπο και υψηλού επιπέδου «Σχολείο Μηχανικών», που θα τροφοδοτεί σταθερά την ελληνική βιομηχανία και επιχειρηματικότητα του αύριο, με ταλαντούχα και ικανά στελέχη.

Το Πρόγραμμα καταγράφει ήδη τρεις επιτυχημένους κύκλους, με το σύνολο των συμμετεχόντων να δηλώνουν ότι αποκόμισαν σημαντικά οφέλη, ενώ εντάχθηκαν πολύ σύντομα στην αγορά εργασίας, λόγω της σημαντικής εμπειρίας που απέκτησαν. Από το 2014, που εγκαινιάστηκε ο πρώτος κύκλος και για τους επόμενους δύο, νέες και νέοι μηχανικοί είχαν την ευκαιρία να εργασθούν σε πραγματικές συνθήκες, μέσω 12μηνης έμμισθης πρακτικής εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις της Αλουμίνιον της Ελλάδος, του Τομέα Μεταλλουργίας της MYTILINEOS, που εδρεύει στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας.

Όπως αποδείχθηκε, το Πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» αποτελεί για τους νέους και νέες μηχανικούς μια μοναδική ευκαιρία προκειμένου:

· να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες,

· να αποκτήσουν εμπειρία, γνώση και τεχνογνωσία σχετικά με την λειτουργία ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος

· να βρουν άμεσα εργασία μετά τη λήξη του προγράμματος, είτε στην ίδια τη MYTILINEOS, είτε στην ελληνική και διεθνή αγορά και

· να ενισχυθεί η αυτοπεποίθησή τους, αλλά και το εισόδημά τους.

Πλέον, με την επέκταση του Προγράμματος στο σύνολο των δραστηριοτήτων της MYTILINEOS, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν σημαντική εμπειρία σε μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις με ισχυρό αποτύπωμα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από σύνθετα και απαιτητικά έργα.

Η MYTILINEOS δίνει βαρύνουσα σημασία στο Πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη», καθώς συμβάλλει ενεργά στην υγιή ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς εργασίας, ενώ έχει ως στόχο να περιορίσει το χάσμα δεξιοτήτων που υπάρχει ανάμεσα στην αγορά και στην θεωρία της εκπαίδευσης. Το όραμα του Προγράμματος είναι να καθιερωθεί στη συνείδηση των Ελλήνων μηχανικών ως μία ευκαιρία προσωπικής και επαγγελματικής ανέλιξης, που θα τους αποτρέψει από το να αναζητήσουν ανάλογες ευκαιρίες στο εξωτερικό, στηρίζοντας την εθνική οικονομία.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

ü Πτυχίο Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας ή του εξωτερικού όπως για παράδειγμα Μηχανολόγοι, Ηλεκτρολόγοι, Χημικοί, Μεταλλειολόγοι/Μεταλλουργοί ή Πολιτικοί Μηχανικοί.

ü Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών / MBA (επιθυμητά)

ü Άριστη γνώση τόσο της Ελληνικής όσο και της Αγγλικής Γλώσσας

ü Άριστες δεξιότητες χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή (Windows, MS Office)

ü Εργασιακή εμπειρία μικρότερη των 3 ετών

ü Δυνατότητα μετεγκατάστασης σε περιοχές της Ελλάδας, όπου δραστηριοποιείται η MYTILINEOS

ü Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, για τους άνδρες υποψήφιους

Η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τεστ ικανοτήτων σε ηλεκτρονική μορφή, συμμετοχή στο Κέντρο Αξιολόγησης, συνεντεύξεις, καθώς και συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της MYTILINEOS. Στο ανανεωμένο πλέον «Μηχανικοί στην Πράξη» θα επιλεχθούν περισσότεροι μηχανικοί από τα προηγούμενα προγράμματα και θα εκτεθούν σε όλη τη δραστηριότητα της εταιρείας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν το βιογραφικό τους έως τις 21 Ιουλίου 2019, στην ιστοσελίδα http://engineersinaction.mytilineos.gr/el όπου μπορούν να βρουν και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα.

Το Πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» εντάσσεται στις δεσμεύσεις της MYTILINEOS ως υποστηρικτή (initiator) του προγράμματος GEFYRA (Greek Enterprises For Youth Reinforcement Acceleration) του CSR Hellas (https://www.csrhellas.net/initiative/init-gefyra/), στο πλαίσιο των στόχων 4 και 8 των SDGs των Ηνωμένων Εθνών.