Ανάγκη για προοδευτική διακυβέρνηση

Ανάγκη για προοδευτική διακυβέρνηση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας έδωσε χτες με 23 λέξεις όλες τις διαστάσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες: «Η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι ρήτρα Μητσοτάκη. Είναι η ρήτρα της αισχροκέρδειας, την ευθύνη της οποίας έχει η κυβέρνηση που ανέχεται αυτή την αισχροκέρδεια».

Κανείς εχέφρων άνθρωπος δεν μπορεί να διαφωνήσει με αυτή τη διαπίστωση. Γιατί κανείς δεν έχει ξεχάσει ότι τόσο οι ειδικοί όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκρουαν εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως, κατά πώς το συνηθίζει, δεν άκουγε κανέναν και δεν διαλεγόταν με κανέναν, γιατί δεν ήθελε, ούτε μπροστά στα προβλήματα που συσσωρεύονταν, να τεθούν υπό αμφισβήτηση οι πολιτικές στήριξης συγκεκριμένων συμφερόντων.

Δεν πάει άλλο όμως. Και αυτό «φωνάζει» και η μεγάλη σημερινή απεργία της συσσωρευμένης αγανάκτησης. Γιατί καθώς τα ολέθρια αποτελέσματα του μητσοτακικού νεοφιλελευθερισμού οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδο δεν υπάρχουν περιθώρια υπομονής και ανοχής τέτοιων καταστάσεων.

Για να ξεπεράσει όμως την πολλαπλή κρίση η χώρα και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του πολέμου στην Ευρώπη που επιτείνει τα ήδη πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζαμε, απαιτείται να γυρίσουμε σελίδα, κάνοντας πέρα τους κερδοσκόπους και τις πολιτικές που τους στηρίζουν.

Και το να γυρίσουμε σελίδα απαιτεί ενωτικές δράσεις με ξεκάθαρο στόχο: να φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται η χειρότερη δεξιά κυβέρνηση που γνώρισε μετά τη μεταπολίτευση ο τόπος.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter