Αναφορές πως σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ – Τι αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ

(AP Photo)

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδονται αναφέρουν ότι ο Γιαχία Σινουάρ, ηγέτης της Χαμάς, σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα στην κεντρική Γάζα την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

Φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στην πλατφόρμα X υποστηρίζεται ότι παρουσιάζουν το πτώμα του Σινουάρ στα ερείπια ενός κτιρίου.

Σχολιασμός για τις πληροφορίες έγινε σε έκτακτο ενημερωτικό δελτίο στο ισραηλινό κρατικό κανάλι Kan.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Shin Bet και IDF διεξάγουν έρευνα για να επιβεβαιώσουν αν μεταξύ των νεκρών στην ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα βρίσκεται και ο Σινουάρ.

Σημειώνεται, ότι ο Σινουάρ, ο διάδοχος του Ισμαήλ Χανίγιε στην ηγεσία της Χαμάς, είναι ο «Νο1» στόχος του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι «πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή ακριβείας κατά τρομοκρατών της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, οι οποίοι επιχειρούσαν από κέντρο διοίκησης και ελέγχου σε κτίριο που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα ως σχολείο στη βόρεια Γάζα».

«Σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης»

Το ισραηλινό Κανάλι 12 αναφέρει ότι τα στρατεύματα άνοιξαν πυρ την Τετάρτη εναντίον μιας ομάδας τρομοκρατών στο ισόγειο ενός κτιρίου. Όταν στη συνέχεια μπήκαν στο κτίριο, συνειδητοποίησαν ότι ένας από τους νεκρούς τρομοκράτες «έμοιαζε πολύ» με τον Σινουάρ.

Το τηλεοπτικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι αναμένεται να χρειαστούν λίγες ώρες για την ασφαλή ταυτοποίηση και ότι το πτώμα που πιθανολογείται ότι είναι του Σινουάρ θα μεταφερθεί για εξέταση DNA.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η Βάσω Παπανδρέου

Ο Μητσοτάκης… απέφυγε Σαμαρά και Καραμανλή στέλνοντας στη θέση του Τάκη Θεοδωρικάκο

Πολάκης σε Γεωργιάδη: «Εγώ δεν ζητάω συγγνώμη από κανέναν, είσαι λαδέμπορας και αδιευκρίνιστος»

Ερώτηση «βόμβα» Κακλαμάνη σε Σκυλακάκη για το χρηματιστήριο ενέργειας: «Καρτελοποίησε την αγορά»

Πού πάνε τα λεφτά των μετόχων της Eurobank κύριε Καραβία;

Μεγάλο φιάσκο με το «ελληνικό FBI»: Διέρρευσαν όλα τα ονόματα!

Πλημμύρες Ιανός: Ένοχος ο Αγοραστός και άλλοι τρεις – Ποινή 15 μηνών με τριετή αναστολή