Αμπιντάλ και Ροσέλ ερευνώνται για εμπλοκή σε εμπορία οργάνων!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Confidencial ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ερίκ Αμπιντάλ, ο άλλοτε πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Σάντρο Ροσέλ και ο ατζέντης Χουάνχο Καστίγιο ενδέχεται να εμπλέκονται σε υπόθεση εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι μετά από έρευνα για τις συνθήκες της μεταμόσχευσης ήπατος, στην οποία είχε υποβληθεί ο Αμπιντάλ το 2012, ο δότης του οργάνου δεν ήταν ο ξάδερφος του αλλά κάποιο άτομο που δεν προκύπτει επιστημονικά καμία συγγένεια με τον πρώην άσο της Μπαρτσελόνα.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις που έκανε το εθνικό ινστιτούτο έδειξαν ότι ο Ζεράρ Αρμάν, που παρουσιάστηκε ως ξάδερφος του άλλοτε ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, δεν έχει καμία σχέση μαζί του.

Η ίδια εφημερίδα το 2018 είχε παρουσιάσει κάποιες τηλεφωνικές επικοινωνίες του Ροσέλ με τον Χουάνχο Καστίγιο, στις οποίες φέρονταν να μιλούν για αγορά ήπατος με παράνομο τρόπο για τον Αμπιντάλ.

Αν τελικά αποδειχθεί πως ο Αμπιντάλ εξασφάλισε με παράνομο τρόπο το ήπαρ, τότε τόσο ό ίδιος, όσο και ο δότης, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν βαριές κυρώσεις που προβλέπουν πολυετή φυλάκιση.

Ετικέτες