Αμοργός: Μετανάστης εργάτης μήνυσε εισαγγελέα για ρατσιστική επίθεση

Αμοργός: Μετανάστης εργάτης μήνυσε εισαγγελέα για ρατσιστική επίθεση

Σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα όλοι άνθρωποι έχουν ίσα δικαιώματα, αλλά αυτό δεν φαίνεται να το ασπάζεται εισαγγελέας, που κατηγορείται για ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη εργάτη.

Στις 8/8/24, ο μετανάστης εργάτης Ι.Κ από την Ακτή Ελεφαντοστού πάρκαρε το όχημα του στο parking, πίσω από το γραφείο που εργάζεται στα Κατάπολα, για να μεταβεί για ελάχιστο χρόνο στην τουαλέτα.

Έκανε το λάθος να παρκάρει πίσω από το όχημα της εισαγγελέως Ελένης Σκεπαρνιά, η οποία είναι γνωστή από την υπόθεση Siemens, όπου για τους κατηγορούμενους είδε πλημμέλημα που είχε παραγραφεί.

Επιστρέφοντας να πάρει το όχημα του, τον περίμενε η κυρία Σκεπαρνιά και τον απείλησε ότι θα τον κλείσει φυλακή αποκαλώντας τον «μαύρο». Ταυτόχρονα ο συνοδός της τον εμπόδιζε να φύγει και σύμφωνα με την καταγγελία έφτασε να του πει «κάτσε κάτω ρε αράπη, θα σε σπάσω στο ξύλο».

Ο μετανάστης συνελήφθη από αστυνομικούς που κάλεσε η εισαγγελέας για το… διπλοπαρκάρισμα, παρά τις συγγνώμες που ζήτησε και κρατήθηκε στο τμήμα πολλές ώρες μέχρι να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος έως τη δικάσιμο.

Το θύμα έχει προχωρήσει σε μήνυση ενάντια στην εισαγγελέα και τον σύνοδο της για ρατσιστική επίθεση, παράνομη σύλληψη και εξύβριση.

Στην μήνυση ο μετανάστης περιγράφει ότι «η κ. Σκεπαρνιά έλεγε ότι πρέπει να την υπακούσω γιατί είμαι ξένος και ο ελληνικός λαός με ταΐζει. Έλεγε ότι θα με πάει φυλακή και ότι τώρα θα καταλάβω τι σημαίνει Ελλάδα και ελληνικοί νόμοι» και ότι ο συνοδός της τον απειλούσε και τον εμπόδιζε να φύγει.

Τα παραπάνω καταγγέλθηκαν από πολίτες, την «Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό» και τον Ιάσονα Αποστολόπουλο που έγραψε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε επίσης:

Κάτοικοι των Βριλησσίων καταγγέλλουν στο documentonews.gr « Πού είναι το κράτος;»Σ

«Καταπέλτης» η νέα ανάρτηση Καρυστιανού: Εμμονικοί με την εξουσία δεν βλέπετε τον ξεπεσμό σας

Κρανίου τόπος η Αττική: Συγκλονιστικές φωτογραφίες απόλυτης καταστροφής σε Χαλάνδρι και Βριλήσσια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter