Αμετανόητος Χατζηδάκης βάζει «μοντέλο ΔΕΗ» και golden boys και σε άλλες επιχειρήσεις του Δημοσίου

Αμετανόητος Χατζηδάκης βάζει «μοντέλο ΔΕΗ» και golden boys και σε άλλες επιχειρήσεις του Δημοσίου
Συνέντευξη τύπου του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για την παρουσίαση του "Σχεδίου νόμου για την Αναδιάρθρωση του Υπερταμείου, τον εκσυγχρονισμό των θυγατρικών του και τη σύσταση νέου Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου" Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Άλλη μία πράξη του δράματος της εξαΰλωσης της δημόσιας περιουσίας παίχτηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, όταν ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι με νομοσχέδιο ανοίγει παράθυρο για προσλήψεις στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα με υψηλότερες αμοιβές και εκτός μισθολογίου σε δημόσιες επιχειρήσεις αλλά και απορρόφηση του ΤΑΙΠΕΔ και του ΤΧΣ από το Υπερταμείο.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι θα εφαρμοστεί ένα «μοντέλο ΔΕΗ» σε 8 θυγατρικές εταιρίες της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο). Πόσο επιτυχημένο ήταν το «μοντέλο ΔΕΗ» για τους πολίτες, όχι για τους μετόχους, το έχουμε δει στους λογαριασμούς ρεύματος. Οι θυγατρικές εταιρίες είναι οι εξής:

  • Όμιλος ΟΑΣΑ Συγκοινωνίες Αθηνών (ΟΑΣΑ και οι 100% θυγατρικές του: Οδικές Συγκοινωνίες – ΟΣΥ και Σταθερές Συγκοινωνίες – ΣΤΑΣΥ)
  • Ελληνικά Ταχυδρομεία (και η 100% θυγατρική τους: ΕΛΤΑ Courier)
  • ΔΕΘ-Helexpo
  • Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ)
  • Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ)
  • ΓΑΙΑΟΣΕ
  • Ελληνικές Αλυκές
  • Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ)

Στο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ προβλέπεται «έξωση» από τα πειθαρχικά συμβούλια, των εκπροσώπων των εργαζομένων επειδή, όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης «τα πειθαρχικά συμβούλια είναι όργανα ελέγχου. Δεν είναι κριτές οι συνδικαλιστές».

Προβλέπεται όμως η πρόσληψη golden boys με μισθούς ιδιωτικού τομέα. Προσπαθούμε να προσελκύσουμε στελέχη και από τον ιδιωτικό τομέα για θέσεις διοίκησης διευθυντών για δύο τριετίες αλλά δεν προβλέπεται για όλες τις θυγατρικές αφού υπάρχει εξαίρεση για τις μεταφορές, είπε ο υπουργός, οποίος μίλησε για αμοιβές τύπου ΔΕΗ στα ΕΛΤΑ.

Παράλληλα στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται η καθώς επίσης και η δημιουργία Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου με συνεισφορά 300 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο και δεδηλωμένη την πρόθεση συμμετοχής της ΕΤΕπ.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Αντιδράσεις για τα περί διαγραφών Ανδρουλάκη – Τις είχε… ξεχάσει στην περίπτωση της Εύας Καιλή

Μαξίμου: Ανησυχία για την «λευκή απεργία» γαλάζιων βουλευτών – Ο ρόλος του Γιώργου Μυλωνάκη

Ινστιτούτο Τσίπρα – Δημοσκόπηση: «Το 83% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θέλουν ενιαίο σχήμα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter