Αμερικανικές εταιρείες -κολοσσοί συμμετέχουν στην 83η ΔΕΘ

Αμερικανικές εταιρείες -κολοσσοί συμμετέχουν στην 83η ΔΕΘ

Το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η ΔΕΘ, ανοίγει τις πύλες της για 83η χρονιά, από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου του 2018 με τιμώμενη χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως αναφέρεται, στο επίκεντρο της αμερικανικής παρουσίας θα βρεθεί η καινοτομία και η τεχνολογία, ενώ κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα παρουσιαστούν καινοτομίες επιχειρήσεων από τις ΗΠΑ που «συστήνονται» για πρώτη φορά στο κοινό της Ελλάδας, ίσως και της Ευρώπης (παρατίθεται σχεδιάγραμμα του αμερικανικού περιπτέρου και κατάλογος των εταιρειών).

Τόσο η συμμετοχή των εταιρειών όσο και του κόσμου αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Είναι ενδεικτικό πως η 82η ΔΕΘ αναδείχθηκε στην μεγαλύτερη διοργάνωση της τελευταίας δεκαετίας, με 263.724 άτομα, έναντι 210.081 πέρσι, να περνούν τις πύλες της από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου του 2017.

Η τεράστια προσέλευση των επισκεπτών συνδυάστηκε με τους 1.500 εκθέτες και την μεγάλη επιτυχία της συμμετοχής της Κίνας, η οποία με 167 εκθεσιακές συμμετοχές και με πάνω από 400 άτομα επίσημη αποστολή, έθεσε νέα δεδομένα για τον θεσμό της Τιμώμενης Χώρας.

Η φετινή έκθεση συνδυάζεται με την παρουσία αμερικανικών εταιρειών – κολοσσών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρνουν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο Περίπτερο 13, 52 αμερικανικές εταιρείες κολοσσούς, κυρίως του τεχνολογικού κλάδου, που θα παρουσιάσουν τα σύγχρονα επιτεύγματά τους. Από την Microsoft, τη Google και την Hewlett Packard μέχρι τη Cisco και την CocaCola, η αμερικανική επιχειρηματική παρουσία θα είναι ιδιαίτερα δυναμική.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/09/06/5b90f31bcd3a181df75985a2.pdf

Πλάι όμως στο «σήμερα» και η Άγρια Δύση 

Οι καουμπόηδες ιππεύουν ακούραστα, πετούν λάσο και μαρκάρουν τα ζώα σε έναν κόσμο όπου η πραγματικότητα είναι πιο συναρπαστική από τη φαντασία.

Το Μουσείο Άγριας Δύσης, στους χώρους του οποίου θα στηθεί και ένα παραδοσιακό σαλούν, θα βρίσκεται στην ταράτσα του Περιπτέρου 11, κάτω από την αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης». Εκεί οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στον κόσμο της Άγριας Δύσης, να μάθουν την ιστορία των πρωταγωνιστών της, να γνωρίσουν τον Μπάφαλο Μπιλ και την Καλάμιτι Τζέιν και να γυρίσουν πίσω στον χρόνο.

Ο χώρος των 400 τ.μ. που θα καταλάβει το Μουσείο θα χωριστεί σε θεματικές ενότητες. Το κεντρικό σημείο θα είναι το σαλούν όπου θα κυριαρχεί ένα μεγάλo μπαρ. Εξωτερικά του σαλούν, όπου θα πρωταγωνιστεί η αισθητική της Άγριας Δύσης με άμμο, βράχους, κάκτους κλπ, θα υπάρχουν ενημερωτικά σταντς και σημεία αναμνηστικής φωτογράφισης. Μάλιστα, το κοινό θα συναντά διάφορους ήρωες της εποχής (καουμπόηδες), που θα βοηθούν στην ξενάγηση στις διαφορετικές ενότητες και εκθέματα του πρωτότυπου αυτού Μουσείου.

Η ξενάγηση θα ξεκινά από τη «γλώσσα της Άγριας Δύσης και των καουμπόηδων», το «ιστορικό χρονολόγιο» με την εμφάνιση και την εξέλιξη των καουμπόηδων και θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στα άλογα, στα κοπάδια, το ροντέο, τα γουέστερν και τον ρόλο του κινηματογράφου, τις άμαξες, το ράντζο, τους σερίφηδες, τις συμμορίες κλπ.

Από την αρχή μέχρι το τέλος του σαλούν και του Μουσείου, ο επισκέπτης θα παρακολουθεί, θα αλληλεπιδρά και θα συμμετέχει. Θα πρόκειται ουσιαστικά για μια βιωματική εμπειρία, ώστε το κοινό, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, να έχει έντονη την αίσθηση ότι βίωσε και έμαθε πολλά, ενδιαφέροντα, νέα και σημαντικά πράγματα.



Πέραν όμως της αμερικανικής παρουσίας, συνολικά οι διεθνείς συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση θα είναι σημαντικές, με το περίπτερο 6 που θα τις υποδεχτεί να είναι πλέον πλήρες. Ο αριθμός των ξένων συμμετοχών ανέρχεται φέτος σε 22 έναντι των 18 της προηγούμενης διοργάνωσης, ενώ έχει αυξηθεί κατά 40% ο εκθεσιακός χώρος που καταλαμβάνουν. Μάλιστα, για πρώτη φορά συμμετέχουν στη ΔΕΘ η Πορτογαλία και το Ουζμπεκιστάν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η συμμετοχή της Ινδίας είναι ιδιαίτερα αυξημένη και λειτουργεί και ως προπομπός για την 84η ΔΕΘ, όπου θα είναι τιμώμενη χώρα. Με μεγάλη συμμετοχή έρχεται και η Κίνα, συνεχίζοντας την περσινή επιτυχημένη παρουσία της, όταν είχε εκείνη την ιδιότητα της τιμώμενης χώρας.

Πληροφορίες: https://tif.helexpo.gr/el

Ετικέτες

Documento Newsletter