Αμαλιάδα: «Μεταφέρθηκε στα επείγοντα, το συνόδευε μία μικρόσωμη γυναίκα» – Διευκρινίσεις από το νοσοκομείο Ηλείας για το 15 μηνών βρέφος

Ανακοίνωση σχετιζόμενη με την μυστηριώδη περίπτωση του θανάτου τεσσάρων βρεφών στα χέρια μιας 24χρονης από την Κάτω Αχαΐα, εξέδωσε χθες η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ηλείας προχωρώντας σε διευκρινήσεις σχετικά με την υπόθεση θανάτου του 15μηνου αγοριού που μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο της Αμαλίαδας στις 5 Αυγούστου 2024.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που έχουν προηγηθεί τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο και που αφορούν στον αιφνίδιο θάνατο βρέφους 15 μηνών, το ΓΝ Ηλείας και η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας δηλώνουν τα εξής:

Την Δευτέρα 5/8/2024 και ώρα 13.10 μεταφέρθηκε στα επείγοντα ιατρεία της Ν.Μ. Αμαλιάδας βρέφος 15 μηνών, με ιδιωτικό μέσο. Συνοδευόταν από μικρόσωμη γυναίκα με κοντό μαλλί, η οποία το κρατούσε στην αγκαλιά και το άφησε πάνω στο εξεταστικό κρεβάτι των ιατρείων ενώ πίσω ακολουθούσε η μητέρα του κλαίγοντας.

Ήταν άσφυγμο με μυδρίαση άμφω (και των δύο οφθαλμών). Ήταν άτονο, χωρίς καρδιακούς ήχους, χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό, με κυάνωση χειλέων.

Πραγματοποιήθηκε άμεσα έλεγχος βατότητας αεροφόρων οδών, χωρίς ευρήματα. Έγινε χειρισμός Heimlich με εξαγωγή εμεσμάτων γάλακτος. Εφαρμόστηκε ΚΑΡΠΑ, με συνεχή χορήγηση οξυγόνου. Λήφθηκε ενδοκαρδιακός εργαστηριακός έλεγχος αίματος.

Έγινε ενδοκαρδιακή έγχυση αδρεναλίνης.

Συνεχίστηκε ΚΑΡΠΑ ακόμα και πέραν του χρόνου των πρωτοκόλλων, χωρίς καμμιά ένδειξη στα monitor παρακολούθησης, με συνεχή ισοηλεκτρική γραμμή. Η αναισθησιολόγος που είχε ήδη κληθεί, δεν ήταν δυνατό να παρέμβει διότι το βρέφος ήταν νεκρό.

Τελευταίο ηλεκτροκαρδιογράφημα έγινε ώρα 14.05 με ισοηλεκτρική γραμμή. Το ιατρικό προσωπικό ανακοίνωσε προς τους οικείους τον θάνατο του παιδιού.

Ακολούθως το βρέφος μεταφέρθηκε, όπως προβλέπεται, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, για ιατροδικαστικό έλεγχο και νεκροψία.»

Για την μυστηριώδη υπόθεση του θανάτου των τεσσάρων παιδιών σε Ηλεία και Αχαία, μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ , η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Όπως είπε: «Είναι πολύ λεπτή η υπόθεση και επειδή έχουν ακουστεί διάφορα στα μέσα αυτές τις μέρες, εγώ θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Αρχικά να πούμε ότι η παρουσία ενός συγκεκριμένου ατόμου στους θανάτους των παιδιών φαίνεται μόνο σε τρεις θανάτους, σε δύο θανάτους των δικών της παιδιών. Μιλάω για μια συγκεκριμένη κοπέλα η οποία έχει κάνει και δηλώσεις στα μέσα, γι’ αυτό και την αναφέρω. Όπως και στον τελευταίο θάνατο που είχαμε τον Αύγουστο του 2024, ενός ακόμη βρέφους που φαίνεται ότι υπήρχε παρουσία αυτής της γυναίκας και πάλι στον χώρο. Για δύο ακόμη θανάτους που αναφέρονται στα Μέσα δεν υπάρχει εικόνα ότι υπήρχε παρουσία της γυναίκας αυτής, τουλάχιστον προανακριτικά στο υλικό της αστυνομίας, ότι υπήρχε παρουσία της γυναίκας όταν τα παιδιά έχασαν τη ζωή τους».

Όπως είπε: «Υπάρχουν πέντε θάνατοι οι οποίοι έχουν απασχολήσει τα Μέσα. Για τους οποίους όμως να ξεκαθαρίσω κάτι. Κάποια από αυτά τα παιδιά είτε κατέληξαν στην οικία τους, είτε διακομίστηκαν σε κάποιο νοσοκομείο και κατέληξαν στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Και για τις πέντε αυτές περιπτώσεις η Ελληνική Αστυνομία σχημάτισε κανονικά δικογραφία συλλέγοντας προανακριτικό υλικό, βεβαιώσεις των θεραπόντων ιατρών, εφόσον υπήρχε νοσηλεία βέβαια του παιδιού στο Νοσοκομείο και του ιστορικού υγείας του παιδιού. Και για τις πέντε περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε νεκροψία νεκροτομή στα παιδιά.»

«Υπάρχει δηλαδή στη δικογραφία έκθεση κανονικά του ιατροδικαστή. Εκκρεμεί μόνο το αποτέλεσμα κάποιων τοξικολογικών εξετάσεων για την τελευταία περίπτωση, για τον θάνατο του βρέφους που έγινε στις αρχές του Αυγούστου και πάλι σε αυτή την περιοχή και ουσιαστικά οι δικογραφίες έχουν διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.»

Άρα η εισαγγελία της περιοχής έχει τους φακέλους και για τα πέντε παιδιά. Φυσικά μπορεί να εξετάσει ξανά από την αρχή μια υπόθεση, δηλαδή μπορεί να ανασυρθεί μια υπόθεση από το αρχείο και να διατάξει και άλλες ανακριτικές ενέργειες πλέον στην αστυνομία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο και το ξεκαθαρίζω. Εμείς προσπαθούμε να επισπεύσουμε τη διαδικασία ώστε να έρθουν οι απαντήσεις για τις τοξικολογικές εξετάσεις και για το τελευταίο βρέφος και να έχει πλήρη εικόνα και ο εισαγγελέας. Γνωρίζουμε ότι έχει διαταχθεί κάποια έρευνα σε πταισματοδίκη όμως και όχι στην Ελληνική Αστυνομία. Όμως, σε κάθε περίπτωση οι αρχές είναι έτοιμες να δώσουν απαντήσεις σε οποιοδήποτε ερώτημα θέσει ο αρμόδιος εισαγγελέας».

«Ουσιαστικά τα ΜΜΕ συνδέουν τον θάνατο πέντε παιδιών με την παρουσία αυτής της γυναίκας. Προανακριτική όμως η παρουσία αυτής της γυναίκας υπάρχει μόνο σε τρεις περιπτώσεις. Τα δύο δικά της παιδιά και σε ένα παιδί ενός οικείου της προσώπου, αυτό που πρόσεχε. Ουσιαστικά μιλάμε για το τελευταίο βρέφος το οποίο βέβαια το έχει αποδεχθεί και η ίδια προανακριτικά, ότι βρισκόταν μαζί με το παιδί, έχει καταθέσει κανονικά στην αστυνομία και αυτή και η μητέρα του παιδιού. Έχουν γίνει όλες οι προανακριτικές ενέργειες που προβλέπονται όταν ένα παιδί φεύγει ξαφνικά από τη ζωή».

Για το αν αυτή η γυναίκα πήγε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα στην Αμαλιάδα για να καταθέσει ξανά η κ. Δημογλίδου είπε: «Θέλει ουσιαστικά να δώσει μια συμπληρωματική κατάθεση, επιβεβαιώνοντας όσα είχε δηλώσει και στην αρχική της κατάθεση. Είναι μια διαδικασία που προβλέπεται εφόσον ένας πολίτης επιθυμεί να δώσει μια συμπληρωματική κατάθεση, πόσο μάλλον σε αυτή την περίπτωση που ο φάκελος δεν έχει κλείσει οριστικά, καθώς περιμένουμε απαντήσεις τοξικολογίας των εξετάσεων».

«Σε καμία από τις πέντε περιπτώσεις και στο προανακριτική υλικό που έχει παραδοθεί από την αστυνομία δεν φαίνεται εμπλοκή κάποιου ατόμου και δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια, τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα»– επεσήμανε η κ. Δημογλίδου.-

Διαβάστε επίσης

«Ιερές» επενδύσεις σε νυχτερινά κέντρα: Στο μικροσκόπιο κληρικοί για υπεξαίρεση 3 εκατ. ευρώ από το ταμείο της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδας

Κίμωλος: Μετέφεραν με ιδιωτικό σκάφος πυροσβέστες από τη Μήλο για να σβήσουν τη φωτιά

Ηγουμενίτσα: Ανατροπή βυτιοφόρου στην Εθνική Οδό – Διαρροή καυσίμων, διεκόπη η κυκλοφορία

Βαθαίνει το ρήγμα Μητσοτάκη – Σαμαρά: Από την αιχμή μέσω Βουλής στα «καρφιά» για τα εθνικά θέματα

Η Τουρκία βομβάρδισε θέσεις του PKK – «Επιχειρήσεις κατά 32 στόχων σε Ιράκ και Συρία»

Ξανά με… λάθη και παραλείψεις πάει σε δίκη η Greek mafia – Ηχηρά ονόματα μένουν εντός κάδρου με πρόταση εισαγγελέα

Εκλογές ΗΠΑ: Οριακή η διαφορά Τραμπ – Χάρις – Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση της Wall Street Journal

Ετικέτες